HOZZÁVALÓK:
kb. 25 darabhoz:
25 dkg fehér liszt
50 dkg tehéntúró
3 tojás
2,5 dkg élesztő
10 dkg vaj
1 dl tej
2 csapott teáskanál só
szezámmag a tetejére
ELKÉSZÍTÉS:
Az élesztőt langyos tejbe tesszük, és elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a szétmorzsolt túrót, a vajat, a tejet, a sót, és 2 tojást. Hozzáöntjük a tejben elkevert élesztőt. Géppel vagy kézzel az egészből rugalmas tésztát gyúrunk. Amikor készen vagyunk, letakarva langyos helyre tesszük megkelni.
Miután megkelt a tészta, lisztezett felületen ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, majd a tetejét egy éles késsel kereszt irányban bevagdaljuk. A maradék tojást felverjük, és lekenjük vele a pogácsatésztát. Szezámmagot szórunk rá.
A pogácsákat szaggatóval a kívánt nagyságúra szúrjuk ki, majd sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.

0 Megjegyzések