Egy egyszerű, közel-keleti, pácolt, fűszeres csirkemell, mely eredetileg nyárson saslikként grillezve készül, de most sütőben készítjük.
Hozzávalók / 6 adag
150 dkg csirkemell filé
3 ek olívaolaj
175 g joghurt
2 ek ketchup
2 ek mustár
1.5 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
1.5 teáskanál őrölt szegfűbors
0.5 teáskanál őrölt fekete bors
0.25 teáskanál őrölt fahéj
0.25 teáskanál curry por (opcionális)
Elkészítés
A csirkemellet megmossuk, majd falatnyi darabokra felvágjuk.
Egy közepes méretű tálban összekeverjük az olajat, joghurtot, ketchupot és mustárt. A keverékhez hozzáadjuk a receptben található összes fűszert, és jól elkeverjük. A csirkedarabokat alaposan beleforgatjuk, hogy minden részét alaposan befedjen a pác. Ha ezzel megvagyunk, lefedjük, és hűtőbe tesszük egy éjszakára.
Pácolás után a csirkét egy nem túl mély tepsibe helyezzük, jól elegyengetjük, majd előmelegített sütőben, sütőtől függően, 35-45 percig sütjük.
Fogyasztható rizzsel, bulgurral, illetve gyrosként pitában, vagy tálként zöldségekkel, sült burgonyával.
0 Megjegyzések