Olajbogyós-fetás pizzát készítettem ebédre, és azon gondolkodtam, hogy mit kezdjek a megmaradt alapanyagokkal.
Hozzávalók / 3 adag
6 szelet kenyér
200 g sonka (kenyerenként egy szelet)
70 g olajbogyó (4-5 db kenyerenként)
100 g feta sajt (4-5 kocka kenyerenként)
125 g sajt (ízlés szerint)
20 g vaj (ízlés szerint)
Elkészítés
A kenyeret felszeleteljük, megvajazzuk.
A fetát kis kockákra felvágjuk, az olívabogyókat félbevágjuk, hogy ne guruljanak majd le a szendvicsről. A sajtot lereszeljük.
Összeállítjuk a szendvicset: kenyér, sonka, olívabogyó, feta, reszelt sajt. (Ebben a sorrendben érdemes, mert így a sajt ráolvad az olívabogyóra, fetára, és nem fognak leesni, legurulni, mikor majd fogyasztjuk a szendvicseket).
Behelyezzük a szendvicseket a sütőbe (melegszendvicssütőben a legfinomabb), majd addig sütjük őket, míg a sajt meg nem pirul a tetején. (Csak épp, hogy hagyom megpirulni, mert a feta sajt nagyon darabos lesz, ha sokáig sütjük.)
Ketchuppal, majonézzel, ki mivel szereti, tálaljuk. Ajánlom tejföllel a tetején tálalni.
0 Megjegyzések