Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.



Gombás-sajtos rakott tészta Kakaóscsigától recept

Amikor nincs kéznél valamilyen húsféle, akkor nagy segítség lehet a konzerv löncshús. Már nem emlékszem az eredeti receptre, de el tudom képzelni darált hússal is.
Hozzávalók / 4 adag
25 dkg csiperkegomba
40 dkg löncshús (1 nagy konzerv)
25 dkg hosszúmetélt
20 dkg trappista sajt
4 dl tejföl
1 közepes db paradicsom
1 közepes db zöldpaprika
1 közepes db vöröshagyma
1 ek napraforgó olaj
10 dkg füstölt szalonna
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint
2 dkg margarin (kikenéshez)

Elkészítés
A tésztát a szokásos módon kifőzzük, és leszűrjük.
Kevés olajon elkezdjük a kockára vágott szalonnát pirítani. Rádobjuk a felszeletelt hagymát, és amikor kicsit megdinsztelődik, hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és a zöldpaprikát.
Következő hozzávaló a felszeletelt gomba, amit kellemesen puhára főzünk, és ekkor rátesszük a löncshúst is. Fűszerezzük, és hagyjuk kicsit rotyogni. Amikor kész, összekeverjük a kifőtt tésztával.
Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Tetejére simítjuk a tejfölt, és ráreszeljük a sajtot.
180C°-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha kicsit pirosodik a teteje.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések