Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sütőtökpités szendvicskrém


Ha szereted a sütőtököt, imádni fogod a sütőtökpités szendvicskrémet. 

 Ugyanolyan íze van, mint a sütőtökös pitének, és remek kenyérre kenve, joghurtba keverve vagy egy smoothie-val töltött tálkában, feltétként. Légmentesen záródó dobozban 3 hétig tárolhatod a hűtőben és 3-5 hónapig a fagyasztóban.

Hozzávalók:

(15 adag)

  • sütőtökpüré, konzerv (400 g)
  • nádcukor (80 g)
  • almalé (100 ml)
  • őrölt fahéj (1 teáskanál, 2 g)
  • őrölt gyömbér (¼ teáskanál, 1 g)
  • őrölt szerecsendió (¼ teáskanál, 1 g)
  • őrölt szegfűszeg (ízlés szerint)
  • 15 lapkenyér (165 g)

Elkészítés

  1. A lapkenyér kivételével keverjük össze az összes hozzávalót egy kis fazékban. Forraljuk fel a fazék tartalmát, majd főzzük tovább alacsony lángon kb. 10 percig, amíg el nem kezd besűrűsödni. Időnként keverjük meg.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd tálaljuk a lapkenyérrel.
  3. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések