Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sütőtökös pohárkrém


Kókusztejet, mandulavajat és sütőtökpürét turmixolunk össze, a végeredmény pedig egy finom, sütőtökös pohárkrém lesz. 

A juharszirup kissé édessé, a felaprított pekándió pedig ropogóssá teszi. Mindössze tíz perc kell ennek a sütőtökös pitét idéző desszertnek az elkészítéséhez.

Hozzávalók:

(3 adag)

  • sütőtökpüré, konzerv (200 g)
  • kókusztej, konzerv (200 ml)
  • 100%-os juharszirup (3 evőkanál, 30 ml)
  • 100%-os mandulavaj (2 evőkanál, 20 g)
  • őrölt fahéj (1½ teáskanál, 3 g)
  • vaníliakivonat (1½ teáskanál, 3 g)
  • só (¼ teáskanál, 1¼ g)
  • félbevágott pekándió (2 evőkanál, 20 g)

Elkészítés

  1. Turmixoljuk csomómentesre és krémesre a sütőtökpürét, a kókusztej ¾-ét, a juharszirupot, a mandulavajat, a fahéjat, a vaníliakivonatot és a sót.
  2. Töltsük poharakba a keveréket.
  3. Vágjuk nagyobb darabokra a pekándiót, és szórjuk a sütőtökös krémre.
  4. Öntsük a tetejére a maradék kókusztejet.
  5. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések