Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sütőtökös piskótatekercs: lágy, krémsajtos töltelék kerül bele


A sütőtökös piskótatekercs egy tökéletes őszi desszert, ami könnyedén ötvözi az egyszerűséget és az ínycsiklandó ízeket. 


Legyen szó ünnepi alkalomról vagy baráti összejövetelről, ha sütőtök kerül az asztalra, a desszerttel biztosan nem lőhetünk mellé.

Hozzávalók  

Pumpkin spice:

  • 3 ek. fahéj
  • 2 tk. őrölt gyömbér
  • 2 tk. őrölt szerecsendió
  • másfél tk. őrölt szegfűszeg
  • másfél tk. őrölt szegfűbors

A piskótához:

  • 9 dkg finomliszt
  • fél tk. szódabikarbóna
  • fél tk. sütőpor
  • 2 tk. pumpkin spice
  • negyed tk.
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 db tojás
  • 16 dkg sütőtökpüré
  • 1 tk. vaníliakivonat

A krémsajtos töltelékhez:

  • 22,5 dkg krémsajt
  • 5 ek. vaj
  • 12 dkg porcukor
  • 1 tk. vaníliakivonat

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Béleljünk ki egy kb. 38x25 cm-es tepsit sütőpapírral.

A fűszerkeverék hozzávalóit keverjük össze egy kisebb tálban.

A piskóta száraz hozzávalóit - liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fűszerkeverék, só - keverjük össze egy tálban.

Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, majd adjuk hozzá a tökpürét és a vaníliakivonatot is. Alaposan keverjük össze.

Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd óvatosan forgassuk össze.

Öntsük a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen oszlassuk el. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig. 

A sütőből kivéve, egy konyharuha segítségével, a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd hagyjuk így kihűlni.

Készítsük el a krémsajtos tölteléket.

A krémsajtot tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot, majd keverjük az egészet szép simára.

A kihűlt piskótát óvatosan terítsük ki, majd kenjük rá a tölteléket úgy, hogy a széleitől 1 cm-t kihagyunk. 

Ezután újra tekerjük fel, de már sütőpapír nélkül.

Tekerjük bele a piskótatekercset frissentartó fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára.

Tálalás előtt hintsük meg porcukorral, majd szeleteljük fel kívánt vastagságúra.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések