A sütőtökös piskótatekercs egy tökéletes őszi desszert, ami könnyedén ötvözi az egyszerűséget és az ínycsiklandó ízeket.
Legyen szó ünnepi alkalomról vagy baráti összejövetelről, ha sütőtök kerül az asztalra, a desszerttel biztosan nem lőhetünk mellé.
Hozzávalók
Pumpkin spice:
- 3 ek. fahéj
- 2 tk. őrölt gyömbér
- 2 tk. őrölt szerecsendió
- másfél tk. őrölt szegfűszeg
- másfél tk. őrölt szegfűbors
A piskótához:
- 9 dkg finomliszt
- fél tk. szódabikarbóna
- fél tk. sütőpor
- 2 tk. pumpkin spice
- negyed tk. só
- 20 dkg kristálycukor
- 3 db tojás
- 16 dkg sütőtökpüré
- 1 tk. vaníliakivonat
A krémsajtos töltelékhez:
- 22,5 dkg krémsajt
- 5 ek. vaj
- 12 dkg porcukor
- 1 tk. vaníliakivonat
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra. Béleljünk ki egy kb. 38x25 cm-es tepsit sütőpapírral.
A fűszerkeverék hozzávalóit keverjük össze egy kisebb tálban.
A piskóta száraz hozzávalóit - liszt, szódabikarbóna, sütőpor, fűszerkeverék, só - keverjük össze egy tálban.
Egy másik tálban keverjük habosra a cukrot és a tojásokat, majd adjuk hozzá a tökpürét és a vaníliakivonatot is. Alaposan keverjük össze.
Adjuk hozzá a száraz hozzávalókat, majd óvatosan forgassuk össze.
Öntsük a tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe, és egyenletesen oszlassuk el. Előmelegített sütőben süssük kb. 15 percig.
A sütőből kivéve, egy konyharuha segítségével, a sütőpapírral együtt tekerjük fel, majd hagyjuk így kihűlni.
Készítsük el a krémsajtos tölteléket.
A krémsajtot tegyük egy nagy tálba. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a porcukrot és a vaníliakivonatot, majd keverjük az egészet szép simára.
A kihűlt piskótát óvatosan terítsük ki, majd kenjük rá a tölteléket úgy, hogy a széleitől 1 cm-t kihagyunk.
Ezután újra tekerjük fel, de már sütőpapír nélkül.
Tekerjük bele a piskótatekercset frissentartó fóliába, majd tegyük be a hűtőbe legalább 1 órára.
Tálalás előtt hintsük meg porcukorral, majd szeleteljük fel kívánt vastagságúra.

0 Megjegyzések