Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sűrű, szaftos, vörösboros marhapörkölt: nokedlivel kínálva az igazi


A jó pörkölt alá sok hagyma kerül, ettől lesz sűrű a szaftja. Igazi tunkolós fogás, mely közel áll a magyar emberek szívéhez. 


A pörköltféléket szereti a magyar ember, és sokféle receptet érdemes kipróbálni. Hagyományosan bográcsban készítik a szaftos fogást, de ennek hiányában, vagy hideg időben, egy jó nagy fazékban is készülhet az étel.

Hozzávalók  

  • 1 kg marhalábszár
  • 4 fej hagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab paprika
  • kevés olaj vagy zsír
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 ek. fűszerpaprika
  • 1 tk. majoránna
  • 2 darab babérlevél
  • másfél dl vörösbor
  • 2 dl víz

Elkészítés:

A húst tetszés szerint vágjuk kockákra.

A megtisztított hagymát vágjuk finomra, a paradicsomot és a paprikát tetszés szerint daraboljuk fel.

Vegyünk elő egy magas falú lábast, majd forrósítsunk benne kevés olajat vagy zsírt. Dobjuk rá az összekészített hagymát, és dinszteljük üvegesre. Ezután keverjük hozzá a húst, és pirítsuk fehéredésig.

A pörköltet fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, majoránnával és babérlevéllel, és adjuk hozzá a paprikát és paradicsomot. Ezután öntsük hozzá a vörösbort és a vizet.

A pörköltet közepes láng felett, 2-4 óráig főzzük, míg a hús vajpuha, a szaft pedig jó sűrű lesz. A főzés során az elfőtt folyadékot pótoljuk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések