Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sütőtökös bundás kenyér


A hagyományos bundás kenyér tejjel és tojással készül. A mi változatunk mandulatejet és sütőtökpürét tartalmaz, így remek vegán alternatíva. 

 Tipp: Kis darabokra is vághatod a kenyeret. Így könnyen magaddal viheted rágcsálnivalónak, vagy a reggeli büféasztal ínycsiklandó szereplője is lehet.

Hozzávalók:

(2 adag)

  • mandulatej, édesítetlen (60 ml)
  • sütőtökpüré (55 g)
  • juharszirup (2 evőkanál, 20 ml)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • őrölt szerecsendió (ízlés szerint)
  • só (ízlés szerint)
  • kovászos kenyér (4 szelet, 160 g)
  • kókuszolaj (2 teáskanál, 14 ml)
  • szeletelt mandula (16 g)

Elkészítés

  1. Egy tálban keverjük össze a mandulatejet, a sütőtökpürét, a juharszirup felét, a fahéjat, a szerecsendiót és a sót.
  2. Mártsuk a kenyérszeletek mindkét oldalát a keverékbe. Kenjünk ki kókuszolajjal egy nagy serpenyőt.
  3. Süssük meg a kenyeret a serpenyőben. Szánjunk mindkét oldalára 4-4 percet.
  4. Locsoljuk a bundás kenyérre a maradék juharszirupot, majd szórjuk meg mandulával és egy kis fahéjjal.
  5. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések