Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Sütőtökös bolognai spagetti


Sütőtökös bolognai spagettink finom, jóleső étel, amelyet mindenki szeretni fog. Nem csak ősszel fogyasztható. 

Ha nincs szezonja a sütőtöknek, használj hozzá fagyasztott tököt. Hisztaminintolerancia esetén ügyelj, hogy a darált marhahús nagyon friss legyen. Minél tovább tárolják a húst, annál nagyobb lesz a hisztamintartalma.

Hozzávalók:

(4 adag)

  • 1 fehér hagyma (80 g)
  • 1 piros kápia paprika (150 g)
  • ½ Hokkaidó tök (400 g)
  • olívaolaj (1 evőkanál, 14 ml)
  • darált marhahús (350 g)
  • őrölt paprika (½ teáskanál, 1 g)
  • só és bors (ízlés szerint)
  • paprikakrém (biber salcasi) (2 evőkanál, 32 g)
  • zöldségalaplé (500 ml)
  • spagetti (300 g)
  • friss bazsalikom (ízlés szerint)
  • tökmag (4 evőkanál, 40 g)

Elkészítés

  1. Hámozzuk meg és vágjuk kis kockákra a hagymát. Magozzuk ki és vágjuk kis kockákra a paprikát és a tököt is.
  2. Hevítsük fel az olívaolajat egy nagy, mély serpenyőben, és dinszteljük rajta közepes lángon 4 perc alatt üvegesre a hagymát.
  3. Adjuk hozzá a darált marhahúst, és süssük 6 perc alatt morzsalékosra. Ízesítsük őrölt paprikával, sóval és borssal.
  4. Adjuk hozzá a paprikakrémet, és süssük további 1 percig.
  5. Adjuk hozzá a zöldségalaplét, a paprikát és a tököt is. Forraljuk 1 percig, majd főzzük tovább alacsony lángon kb. 30 percig fedő nélkül, amíg a folyadék nagy része el nem párolog.
  6. A főzési idő letelte előtt kb. 15 perccel készítsük el a spagettit a csomagolás útmutatásai szerint. Tépkedjük le a bazsalikom levelét.
  7. Szűrjük le a spagettit, és tálaljuk a tökkel dúsított bolognaival. Díszítsük bazsalikommal és tökmaggal.
  8. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések