Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Pesztós spárgatök


Pesztós spárgatökünk egy rendkívül egyszerű recept! A tök sütési ideje a méretétől függ. 

Ha még kemény a húsa, süsd további 10 percig. Tipp: Ehhez az ételhez tökéletesen illik a balzsamecet és a pirított tökmag.

Hozzávalók:

(4 adag)

  • 1 spárgatök (1 000 g)
  • só és bors (ízlés szerint)
  • rukkola (30 g)
  • koktélparadicsom (70 g)
  • paradicsomos pesztó (125 g)
  • reszelt gouda (100 g)

Elkészítés

  1. Kapcsoljuk be előre a sütőt 200 °C-ra.
  2. A késsel óvatosan bánva vágjuk hosszában félbe a tököt.
  3. Kanalazzuk ki belőle a magokat.
  4. Sózzuk, borsozzuk a tök mindkét felét.
  5. Tegyük a tököt sütőpapírral bélelt sütőtálcára úgy, hogy a vágott fele lefelé nézzen. Süssük a középső sínen kb. 30 percig.
  6. Közben távolítsuk el a rukkola fonnyadt leveleit, majd vágjuk négyfelé a koktélparadicsomokat.
  7. A sütési idő letelte után vegyük ki a tököt a sütőből. Hagyjuk kis ideig hűlni, majd két villa segítségével lazítsuk fel a húsát, hogy spagettire emlékeztető szálakat kapjunk.
  8. Keverjük össze a tököt a pesztóval és a sajttal. Díszítsük rukkolával és koktélparadicsommal.
  9. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések