Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Mennyei töltött sütőtök: spenóttal és sajttal sül krémesre


A sütőtök méltán a legkedveltebb őszi zöldség, ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítsd el töltve. 


A megszokott zöldségek, a cukkini, padlizsán, paprika mellett érdemes megtölteni a sütőtököt is. Ebben a receptben az édeskés húsú sütőtököt tökéletesen kiegészíti a sós krémfehér sajt, az ízeket pedig tovább fokozza a rozmaring, a szerecsendió és a frissességet adó spenótlevél. 

Hozzávalók 

  • 1 db sütőtök
  • 2 ek. olívaolaj
  • 2 szál friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg bébispenót
  • 50 dkg krémfehér sajt
  • 10 dkg reszelt gouda sajt
  • fél tk. szerecsendió
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors

Elkészítés:

Első lépésként vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, kanalazzuk ki a magos részt, utána helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, helyezzük rá a friss rozmaringszálakat, majd süssük puhára 180 fokon 45-50 perc alatt. 

Ez idő alatt készítsük el a tölteléket. Vágjuk apró kockákra a hagymát, nyomjuk rá a fokhagymát, ezt követően egy evőkanál olívaolajon pirítsuk le. Dobjuk hozzá a spenótot, és süssük, amíg össze nem esik.

Egy keverőtálban dolgozzuk simára a krémfehér sajtot, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és egy teáskanál szerecsendióval, végül adjuk hozzá a spenótot. 

Vegyük ki a sütőtököt a sütőből, kanalazzuk ki a belsejének a nagy részét, középen mélyedést képezve. Ezután töltsük bele a krémet, szórjuk meg reszelt gouda sajttal, és toljuk vissza a sütőbe, pirítsuk aranybarnára körülbelül 10 perc alatt. 

Melegen tálaljuk, tetszőleges darabokra vágva. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések