A sütőtök méltán a legkedveltebb őszi zöldség, ebben a receptben megmutatjuk, hogyan készítsd el töltve.
A megszokott zöldségek, a cukkini, padlizsán, paprika mellett érdemes megtölteni a sütőtököt is. Ebben a receptben az édeskés húsú sütőtököt tökéletesen kiegészíti a sós krémfehér sajt, az ízeket pedig tovább fokozza a rozmaring, a szerecsendió és a frissességet adó spenótlevél.
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- 2 ek. olívaolaj
- 2 szál friss rozmaring
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 10 dkg bébispenót
- 50 dkg krémfehér sajt
- 10 dkg reszelt gouda sajt
- fél tk. szerecsendió
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Első lépésként vágjuk hosszában ketté a sütőtököt, kanalazzuk ki a magos részt, utána helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal, helyezzük rá a friss rozmaringszálakat, majd süssük puhára 180 fokon 45-50 perc alatt.
Ez idő alatt készítsük el a tölteléket. Vágjuk apró kockákra a hagymát, nyomjuk rá a fokhagymát, ezt követően egy evőkanál olívaolajon pirítsuk le. Dobjuk hozzá a spenótot, és süssük, amíg össze nem esik.
Egy keverőtálban dolgozzuk simára a krémfehér sajtot, fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és egy teáskanál szerecsendióval, végül adjuk hozzá a spenótot.
Vegyük ki a sütőtököt a sütőből, kanalazzuk ki a belsejének a nagy részét, középen mélyedést képezve. Ezután töltsük bele a krémet, szórjuk meg reszelt gouda sajttal, és toljuk vissza a sütőbe, pirítsuk aranybarnára körülbelül 10 perc alatt.
Melegen tálaljuk, tetszőleges darabokra vágva.

0 Megjegyzések