Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Lebbencsleves


Néha jólesik egy meleg, tápláló leves, amiben tényleg nincs semmi más, csak zöldségek, esetleg egy kis tészta. 


Ennél laktatóbb húsmentes levest el sem tudnánk képzelni: a lebbencsleves igazi, örök klasszikus, amit mindenki ismer, de az hogy szereti-e, attól függ, hogy csak a menza kínálatában kóstolta, vagy elkészítette ő maga is. 

Hozzávalók

  • 12 dkg lebbencstészta
  • 60 dkg burgonya
  • 10 dkg szalonna
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 darab paradicsom
  • 1 darab erős paprika
  • 1 darab tv-paprika
  • 1 csapott evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csapott mokkáskanál őrölt bors
  • negyed darab zellergumó
  • 1 közepes darab sárgarépa
  • 1 kisebb darab fehérrépa
  • fél dl olaj
  • 2 szál zellerzöld
  • 2 tk. só
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld 

Elkészítés:

200 fokosra felmelegített sütőben egyenletes barnára pirítjuk a lebbencstésztát, majd félretesszük.

Egy lábasban felhevítjük az olajat, rádobjuk a kockára vágott szalonnát és megpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, üvegesre pároljuk, majd aranyszínűre pirítjuk. Beledobjuk a zúzott fokhagymát, az apró kockára vágott paprikát, hegyes erőset és paradicsomot, meghintjük a fűszerpaprikával, sózzuk-borsozzuk, és 15-20 percig pároljuk-pirítjuk ezt az alapot, hogy jól összeessen.

Felöntjük 1,5 l vízzel, beletesszük a karikára vágott répákat és a zellerzöldet. Beletesszük a kockára vágott burgonyát, és amint felforrt, már dobjuk is bele a pirított lebbencstésztát. Ha a tészta megfőtt, kicsit hagyjuk kihűlni, közvetlenül tálalás előtt pedig megszórjuk friss petrezselyemmel.

Ha ízlett ez a leves, akkor a házi tésztás krumplileves is garantáltan kedvenc lesz. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések