A csicseriborsóval készült görögsaláta pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom!
A görögsaláta mediterrán hangulatú étel, amit csak szeretni lehet. Azonban a hagyományos receptet érdemes újragondolni, pluszalapanyagokkal feldobni. Mi most csicseriborsóval gazdagítva ajánljuk.
Hozzávalók
Saláta:
- 2 darab lila hagyma
- 1 darab uborka
- 20 dkg koktélparadicsom
- 2 darab kaliforniai paprika
- 40 dkg csicseriborsó
- 20 dkg feta sajt
- 12 darab olajbogyó
Öntet:
- 5 ek. olívaolaj
- 1 ek. citromlé
- 1 gerezd fokhagyma (reszelve)
- 1 ek. méz
- só és bors ízlés szerint
- 1 tk. oregánó
- 1 ek. fehérborecet
Elkészítés:
A zöldségeket (lila hagyma, uborka, paradicsom, kaliforniai paprika) mossuk meg, és vágjuk fel tetszés szerint.
A csicseriborsót szűrjük le, és mossuk át.
A feta sajtot kockázzuk fel.
Az előkészített zöldségeket, csicseriborsót, feta sajtot és az olajbogyót tegyük salátástálba.
Az öntet hozzávalóit (olívaolaj, citromlé, fokhagyma, méz, só, bors, oregánó, fehérborecet) keverjük össze, majd adjuk a salátástál tartalmához.

0 Megjegyzések