Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Juharszirupos-sütőtökös sütemény


A juharszirup és a sütőtök tökéletes párost alkot ebben a vegán, őszi süteményben. Tökéletes reggeli vagy rágcsálnivaló, ha útra kelsz. 

Tipp: Saját magad is készíthetsz sütőtökpite fűszerkeveréket fahéjból, szerecsendióból, gyömbérből és szegfűszegből.

Hozzávalók:

(8 adag)

  • sütőtökpüré, konzerv (200 g)
  • 100%-os juharszirup (80 ml)
  • zabtej, édesítetlen (80 ml)
  • vaníliakivonat (1 teáskanál, 2 g)
  • almaecet (1 teáskanál, 8 ml)
  • teljes kiőrlésű liszt (180 g)
  • sütőpor (1½ teáskanál, 7½ g)
  • sütőtökpite fűszerkeverék (1 evőkanál, 5 g)
  • só (¼ teáskanál, 1¼ g)
  • kókuszolaj (70 g)
  • kesuvaj (1 evőkanál, 10 g)

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 220 °C-ra.
  2. Béleljünk ki sütőpapírral egy sütőtálcát.
  3. Keverjük össze egy nagy tálban a sütőtökpürét, a juharszirup ⅞-át, a zabtej ⅞-át, a vaníliakivonatot és az almaecetet.
  4. Tegyük a lisztet, a sütőport, a sütőtökpite fűszerkeveréket és a sót egy aprítóba.
  5. Adjuk hozzá apránként a kókuszolajat, és készítsünk belőle morzsalékos tésztát.
  6. Öntsük a lisztes keveréket a sütőtökös keverékhez. Keverjük össze a kettőt.
  7. Szedjük át a tésztát az előkészített sütőtálcára. Formázzunk belőle 20 cm átmérőjű kört. Osszuk 8 egyforma háromszögre, de ne vágjuk át teljesen a tésztát.
  8. Süssük kb. 25 percig, amíg a teteje aranyszínű nem lesz. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kicsit hűlni, mielőtt rákennénk a mázt.
  9. Miközben hűl a sütemény, készítsük el a mázt. Keverjük csomómentesre a kesuvajat, a maradék juharszirupot és a maradék zabtejet.
  10. Locsoljuk a mázt a süteményre, és válasszuk szét a háromszögeket.
  11. Váljék egészségedre!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések