A házi gránátalmaszirup sokoldalú felhasználása garantáltan új távlatokat nyit a konyhában. Ez az édes, rubinvörös szirup nemcsak koktélok és palacsinták tökéletes kiegészítője, hanem salátákhoz vagy akár húsok pácolásához is remek választás.
A házi szirupok készítése azért is remek vállalkozás, mert egyrészt pofonegyszerű, másrészt elképesztően sokoldalú: feldobhatjuk vele a kávét vagy a koktélt, megbolondíthatjuk a salátákat, desszerteket, sőt, még húsokat is pácolhatunk vele.
Hozzávalók
- 1 db gránátalma (nagy)
- 20 dkg kristálycukor
- 2,3 dl víz
Elkészítés:
A gránátalmát vagdossuk be, hámozzuk meg, majd nyerjük ki belőle a magokat.
Egy közepes méretű lábasba tegyük bele a gránátalmamagokat (kb. 150 g), a cukrot és a vizet. Keverjük össze, majd kezdjük el melegíteni.
Forraljuk fel, ezután csökkentsük a hőt, és főzzük gyöngyözve kb. 15 percig, amíg a magok megpuhulnak és kiengedik a levüket.
Vegyük le a tűzről, hagyjuk 5 percig hűlni, majd egy finom lyukú szűrőbe öntve szűrjük le. A magokat csepegtessük le, végül egy kanál hátával enyhén nyomkodjuk át őket a szűrőn, hogy minél több levet kinyerjünk.
Ha kihűlt a szirup, töltsük steril, jól záródó üveg(ek)be, és tegyük hűtőbe. Légmentesen lezárva akár 2 hétig is eláll.

0 Megjegyzések