Támogassa munkánkat!

Igényeljen tagsági kártyát. Kattintson IDE.

Isteni gránátalmaszirup: friss gyümölcsből készül a szörp


A házi gránátalmaszirup sokoldalú felhasználása garantáltan új távlatokat nyit a konyhában. Ez az édes, rubinvörös szirup nemcsak koktélok és palacsinták tökéletes kiegészítője, hanem salátákhoz vagy akár húsok pácolásához is remek választás. 


A házi szirupok készítése azért is remek vállalkozás, mert egyrészt pofonegyszerű, másrészt elképesztően sokoldalú: feldobhatjuk vele a kávét vagy a koktélt, megbolondíthatjuk a salátákat, desszerteket, sőt, még húsokat is pácolhatunk vele.

Hozzávalók  

  • 1 db gránátalma (nagy)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2,3 dl víz

Elkészítés:

A gránátalmát vagdossuk be, hámozzuk meg, majd nyerjük ki belőle a magokat.

Egy közepes méretű lábasba tegyük bele a gránátalmamagokat (kb. 150 g), a cukrot és a vizet. Keverjük össze, majd kezdjük el melegíteni.

Forraljuk fel, ezután csökkentsük a hőt, és főzzük gyöngyözve kb. 15 percig, amíg a magok megpuhulnak és kiengedik a levüket.

Vegyük le a tűzről, hagyjuk 5 percig hűlni, majd egy finom lyukú szűrőbe öntve szűrjük le. A magokat csepegtessük le, végül egy kanál hátával enyhén nyomkodjuk át őket a szűrőn, hogy minél több levet kinyerjünk.

Ha kihűlt a szirup, töltsük steril, jól záródó üveg(ek)be, és tegyük hűtőbe. Légmentesen lezárva akár 2 hétig is eláll.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések