Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Szőlős piskóta


A piskóta alapsütemény, amelynek az elkészítése nem nehéz. Ez az egyik legnépszerűbb édesség a palettán, amit szezonális gyümölcsökkel is feldobhatsz.

A szezonhoz igazítva, most szőlővel ajánljuk a piskótát, amelyből mag nélkülit válassz, ha lehet, savanykásabb ízűt, így ellensúlyozva a tészta édességét. A szőlőszemeket érdemes egybekeverni étkezési keményítővel, így nem süllyednek a tészta aljára.

Hozzávalók

  • 500 g mag nélküli szőlő
  • 1 ek. étkezési keményítő
  • 6 darab tojás
  • 2 csipet só
  • 6 ek. cukor
  • 2 tk. vaníliakivonat
  • 3 ek. olaj
  • 6 ek. liszt
  • 1 csomag sütőpor


Elkészítés:

A szőlőszemeket mossuk meg, majd étkezési keményítővel forgassuk egybe.

A tojásokat válasszuk szét.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá.

A tojássárgáját a cukorral keverjük fehéredésig, majd adjuk hozzá a vaníliakivonatot és az olajat.

A lisztet a másik csipet sóval és a sütőporral forgassuk egybe, majd adjuk hozzá a tojássárgájás keveréket, majd óvatosan a tojásfehérjét.

A simára kevert masszát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd a szőlőszemeket dobáljuk bele.

A sütit toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-25 perc alatt süssük készre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések