Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás-paprikás sertéstarja


A fokhagymás-paprikás sertéstarja igazi fullos kaja, ami jól hozza a magyar konyha szívét-lelkét és azt a házias ízt, amitől mindenki jóllakottan és elégedetten áll fel a tányérja mellől.  

Az omlós tarjának jól áll a fokhagyma és a paprika is, a végeredmény pedig annyira fullos, hogy bármelyik hétvégi asztalon megállja helyét!

Hozzávalók

  • 800 g sertéstarja
  • bors
  • 2 ek olaj
  • 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek fűszerpaprika
  • 200 ml alaplé


Elkészítés

A sertéstarját kb. 2 cm vastag szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk.

Egy lábasban az olajat közepes hőmérsékleten felhevítjük, a hússzeleteket mindkét oldalukon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.

Ugyanabban a lábasban a finomra vágott vöröshagymát és a zúzott fokhagymát üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a fűszerpaprikát, majd röviden átkeverjük, hogy a paprika kiadja az aromáját.

Visszatesszük a hússzeleteket, hozzáadjuk az alaplevet, lefedjük, és alacsony lángon 40–50 percig pároljuk, amíg a hús teljesen puha nem lesz, a szósz pedig kissé besűrűsödik.

Az elkészült sertéstarját forrón, főtt rizzsel tálaljuk.

Tipp: ha nem szeretjük a rizst, nyugodtan készíthetünk mellé főtt burgonyát is, amit akár több folyadékot használva, az utolsó 15 percben, felkockázva bele is főzhetünk.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések