Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás, mustáros szűzpecsenye


A mustáros, fűszeres szűzpecsenye egészben sütve ínyenc fogás. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki a húst!  

A szűzpecsenye a sertés legnemesebb része, így tényleg fenséges ebédet hozhatsz ki belőle. Egyben is egyszerűen megsütheted, sőt még krumpli is fér mellé a tepsibe. Mivel alacsony a zsírtartalma, érdemes pácolni, hogy ne száradjon ki.

Hozzávalók

  • 70 dkg szűzpecsenye
  • 50 dkg krumpli
  • 3 evőkanál mustár magos
  • 3 db fokhagyma
  • 5 evőkanál olaj
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál méz
  • bors


Elkészítés:

A szűzpecsenyét mosd meg, és törölgesd szárazra, majd fejtsd le róla a hártyát egy éles, vékony pengéjű késsel. Az olajat keverd össze a mustárral, a mézzel, a borssal, és kend be vele a szűzpecsenyét. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst. 

Pácolás után a szűzpecsenyét rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, sózd be, a tetejére tegyél kis darabokra vágott fokhagymát és rozmaringot, mellé pedig rakhatsz krumplit is. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Néhány perc pihentetés után szépen tudod szeletelni. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések