A mustáros, fűszeres szűzpecsenye egészben sütve ínyenc fogás. Csak arra ügyelj, hogy ne szárítsd ki a húst!
A szűzpecsenye a sertés legnemesebb
része, így tényleg fenséges ebédet hozhatsz ki belőle. Egyben is
egyszerűen megsütheted, sőt még krumpli is fér mellé a tepsibe. Mivel
alacsony a zsírtartalma, érdemes pácolni, hogy ne száradjon ki.
Hozzávalók
- 70 dkg szűzpecsenye
- 50 dkg krumpli
- 3 evőkanál mustár magos
- 3 db fokhagyma
- 5 evőkanál olaj
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál méz
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét mosd meg, és törölgesd szárazra, majd fejtsd le róla a hártyát egy éles, vékony pengéjű késsel. Az olajat keverd össze a mustárral, a mézzel, a borssal, és kend be vele a szűzpecsenyét. Tedd a hűtőbe legalább két órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Pácolás után a szűzpecsenyét rakd át zsiradékkal kikent tepsibe, sózd be, a tetejére tegyél kis darabokra vágott fokhagymát és rozmaringot, mellé pedig rakhatsz krumplit is. Önts a hús alá kevés vizet, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 45 perc alatt. Néhány perc pihentetés után szépen tudod szeletelni.
0 Megjegyzések