Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Reszelt sajtos krumpliropogós


A sajtos krumpliropogós maradék krumplipüré felhasználására is tökéletes. 

Ha imádod a krumplit, és szeretnéd néha valamilyen újszerű módon  is kipróbálni, készíts belőle isteni, szaftos, sajtos krumpliropogóst! A hozzávaló krumplipürét elkészítheted frissen is, de tökéletes megoldás ez a maradék felhasználására is.

Hozzávalók

    25 dkg krumpli
    5 dkg liszt
    5 dkg reszelt sajt
    2 tojás
    1 kávéskanál kurkuma
    só
    bors
    olaj 

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, és felkockázva főzd puhára. Közben a sajtot reszeld le. A tojásokat egy tálban villával verd fel, majd szórd meg sóval, borssal, kurkumával, és keverd össze.

A megfőtt krumplit szűrd le, még melegen törd össze. Amikor langyosra hűlt, add hozzá a reszelt sajtot, a lisztet, több adagban a fűszeres tojást, és dolgozd össze. Lágy, nedves masszát fogsz kapni.

Egy serpenyőben hevíts olajat. Evőkanállal szaggass bele lepényeket, és fedő alatt süsd őket oldalanként két percig. Ezután fedd le a fedőt a serpenyőről, és így süsd még oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra a tallérokat. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések