A sajtos krumpliropogós maradék krumplipüré felhasználására is tökéletes.
Ha imádod a krumplit, és szeretnéd néha valamilyen újszerű módon is kipróbálni, készíts belőle isteni, szaftos, sajtos krumpliropogóst! A hozzávaló krumplipürét elkészítheted frissen is, de tökéletes megoldás ez a maradék felhasználására is.
Hozzávalók
25 dkg krumpli
5 dkg liszt
5 dkg reszelt sajt
2 tojás
1 kávéskanál kurkuma
só
bors
olaj
Elkészítés:
A krumplit hámozd meg, és felkockázva főzd puhára. Közben a sajtot reszeld le. A tojásokat egy tálban villával verd fel, majd szórd meg sóval, borssal, kurkumával, és keverd össze.
A megfőtt krumplit szűrd le, még melegen törd össze. Amikor langyosra hűlt, add hozzá a reszelt sajtot, a lisztet, több adagban a fűszeres tojást, és dolgozd össze. Lágy, nedves masszát fogsz kapni.
Egy serpenyőben hevíts olajat. Evőkanállal szaggass bele lepényeket, és fedő alatt süsd őket oldalanként két percig. Ezután fedd le a fedőt a serpenyőről, és így süsd még oldalanként 1-2 perc alatt ropogósra a tallérokat.
0 Megjegyzések