Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Nyári gazpacho


A gazpacho ezen a nyáron is kihagyhatatlan. 

A gazpacho nevű hideg spanyol zöldséglevest elég egyszer megkóstolni, utána örökre a rabja maradsz. A leves édes, napérlelte, nyárvégi paradicsomból és néhány más zöldségből áll. Csak turmixold őket össze, és mehetnek a hűtőbe, hogy az ízeik összeérjenek. Mivel nyersen kerülnek a tányérokba, megmarad a vitamintartalmuk.

Hozzávalók 6 személyre

    50 dkg koktélparadicsom
    4 nagy, friss paradicsom
    3 szál újhagyma
    2 gerezd fokhagyma
    1 kaliforniai paprika
    1 lime leve
    1 evőkanál balzsamecet
    1 teáskanál só
    1 teáskanál Worcestershire szósz
    1 csipet oregánó
    1 csipet cayenne bors
    0.5 kígyóuborka
    0.5 dl olívaolaj
    0.5 teáskanál őrölt kömény
    frissen őrölt bors 

Elkészítés:

A nagy paradicsomokat hámozd meg. Erre a legjobb módszer az, ha a tetejükön kereszt alakban egy bevágást ejtesz, majd néhány másodpercre forrásban lévő vízbe dobod őket. Halászd ki a darabokat, és ezután könnyen lejön a héjuk. A meghámozott paradicsomokat kockázd fel és tedd egy tálba. Tedd melléjük a megtisztított és kockákra vágott uborkát, kaliforniai paprikát, újhagymát és fokhagymát.

A koktélparadicsomot, az olívaolajat, a lime levét, a balzsamecetet és a Worcestershire szószt turmixgépben pürésítsd össze. Öntsd a tálban várakozó, felszeletelt zöldségekre. Az így kapott keverék egyharmadát megint pürésítsd, és öntsd vissza a tálba. Ízesítsd sóval, oregánóval, cayenne borssal, őrölt köménnyel és fekete borssal. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések