Készítsd a meggyes piskótát puha, tejfölös tésztából!
A meggyes piskóta megunhatatlan finomság. A tészta még puhább lesz, ha tejfölt is keversz hozzá. Legfinomabb friss meggyből lesz, de bátran választhatsz hozzá befőttet, mirelitet, vagy akár más gyümölcsöket is: különösen jól megy hozzá a barack vagy a fagyasztott erdeigyümölcs-keverék.
Hozzávalók 4 személyre
40 dkg magozott meggy
33 dkg tejföl
30 dkg liszt
20 dkg porcukor
10 dkg vaj
2 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
1 csipet só
porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A meggyet, ha szükséges, magozd ki, mosd meg, és tedd félre.
A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A sárgáját keverd ki a kétféle cukorra és a vajjal, add hozzá a tejfölt, a sütőporral elkevert lisztet, végül forgasd össze a tojáshabbal. Egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Szórd meg a tetejét a meggyel, és told 200 fokos sütőbe fél órára, vagy amíg a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta. Tálalás előtt szórd meg a tetejét porcukorral.
0 Megjegyzések