Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vegyes gyümölcsleves


Ha nyár, akkor gyümölcsleves! Vaníliapudinggal készítve különösen finom. 

A jól behűtött vegyes gyümölcslevesnél nem is kell finomabb a kánikulában. A felhasznált gyümölcsök arányát tetszőlegesen választhatod meg, ha pedig még egyszerűbbé szeretnéd tenni a dolgodat, használj hozzá 60 dkg fagyasztott gyümölcslevesalapot.

Hozzávalók 4 személyre

    20 dkg magozott meggy
    20 dkg magozott őszibarack
    15 dkg cukor
    10 dkg erdeigyümölcs-keverék
    10 dkg szilva
    5 szem szegfűszeg
    2 dl tejszín
    1 fahéjrúd
    1 evőkanál citromlé
    0.5 csomag vaníliás pudingpor 

Elkészítés:

A gyümölcsöket szükség szerint magozd ki, hámozd meg, darabold fel, darabold fel, és az összeset tedd egy lábosba. Forgasd össze a cukorral és a citromlével. Öntsd fel vízzel, tedd mellé a fahéjat és a szegfűszeget, és főzd puhára. 

Közben a tejszínt keverd el a pudingporral. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, csorgasd a lábosba, és főzd még egy-két percig, amíg enyhén besűrűsödik. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a hűtőbe, teljesen hideg nem lesz. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések