Ha nyár, akkor gyümölcsleves! Vaníliapudinggal készítve különösen finom.
A jól behűtött vegyes gyümölcslevesnél nem is kell finomabb a kánikulában. A felhasznált gyümölcsök arányát tetszőlegesen választhatod meg, ha pedig még egyszerűbbé szeretnéd tenni a dolgodat, használj hozzá 60 dkg fagyasztott gyümölcslevesalapot.
Hozzávalók 4 személyre
20 dkg magozott meggy
20 dkg magozott őszibarack
15 dkg cukor
10 dkg erdeigyümölcs-keverék
10 dkg szilva
5 szem szegfűszeg
2 dl tejszín
1 fahéjrúd
1 evőkanál citromlé
0.5 csomag vaníliás pudingpor
Elkészítés:
A gyümölcsöket szükség szerint magozd ki, hámozd meg, darabold fel, darabold fel, és az összeset tedd egy lábosba. Forgasd össze a cukorral és a citromlével. Öntsd fel vízzel, tedd mellé a fahéjat és a szegfűszeget, és főzd puhára.
Közben a tejszínt keverd el a pudingporral. Amikor a gyümölcsök megpuhultak, csorgasd a lábosba, és főzd még egy-két percig, amíg enyhén besűrűsödik. Hűtsd szobahőmérsékletűre, majd tedd a hűtőbe, teljesen hideg nem lesz.
0 Megjegyzések