Ha imádod a palacsintát, de nincs időd egyenként kisütni, próbáld ki a tepsis változatot!
A tepsiben sült palacsinta a világ legzseniálisabb találmánya. A kikevert tészta most egyben sül, és amíg a sütő végzi a dolgát, te nyugodtan foglalkozhatsz azzal, amivel szeretnél. A tetejét rakd ki csokival, olajos magvakkal vagy gyümölcsökkel, amikor pedig elkészült, kínálhatsz hozzá lekvárt, porcukrot, juharszirupot.
Hozzávalók
25 dkg liszt
5.5 dkg vaj
3.5 dl tej
3 evőkanál porcukor
2 tojás
2 teáskanál vaníliaaroma
1.5 teáskanál szódabikarbóna
1 evőkanál barna cukor
1 csipet só
olaj a tepsi kikenéséhez
gyümölcsök, csoki, dió, mandula a tetejére
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel.
A lisztet, a szódabikarbónát, a sót és a kétféle cukrot keverd el egy tálban. Egy másik tálban vegyítsd el a tejet, az olvasztott vajat, a tojásokat és a vaníliaaromát. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és öntsd a masszát egy kiolajozott tepsibe. A tetejét rakd ki gyümölcsökkel, magvakkal, felkockázott étcsokival, amivel szeretnéd. Told 220 fokos sütőbe 15-20 percre. Tálald porcukorral megszórva, lekvárral vagy juharsziruppal.
0 Megjegyzések