Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei ragacsos, mézes sült répa: abbahagyhatatlanul finom köret


A zöldségköret is lehet izgalmas: a mézes sült répa nagyon finom kísérője lehet a húsoknak. 

A mézes sült répa főleg a húsvéti asztal sztárja lehet, de ha ízlett, bátran készítsd el más alkalmakkor is. Az önmagában is édeskés zöldségnek nagyon jól áll a ragacsos máz, amelyet különböző fűszerekkel érdemes még feldobni. Tavasszal zsenge új répából készítsd.

Hozzávalók 4 személyre

50 dkg sárgarépa
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál méz
1 csipet só
1 csipet őrölt koriandermag
1 csipet őrölt kömény
1 csipet bors

Elkészítés:

A répát tisztítsd meg. A kisebb darabokat hagyd egyben, a nagyokat vágd félbe vagy negyedbe. Sorakoztasd fel őket egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. A mézet keverd el az olívaolajjal, a sóval, a borssal, a korianderrel és a köménnyel. Forgasd össze a répával úgy, hogy mindenhol jól bevonja. Told 200 fokos sütőbe 20-25 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések