Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vajpuha oldalas mézes-fokhagymás szaftban: egyszerre édes és fűszeres


A csupa természetes összetevőből álló mézes-fokhagymás oldalasból nem lesz elég egy adag. 

A mézes-fokhagymás szaftban sült vajpuha oldalas szétolvad a szádban. Az oldalas az egyik legfinomabb, és egyben legkönnyebben kezelhető húsrész, mivel süthető egyben, vagy egyszerűen a csontok mentén feldarabolva. Ez a recept jó lesz sült krumplival, majonézes salátával, vagy főzelék tetejére feltétnek.

Hozzávalók 6 személyre

17 dkg méz
12 dkg barna cukor
4.5 dl víz (kétfelé szedve)
4 evőkanál szójaszósz
2.5 dkg oldalas
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 gerezd fokhagyma
0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
bors

Elkészítés:

Az oldalast a csontok mentén darabold fel, szórd meg kevés sóval és borssal, és egyengesd el egy nagy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást a darabok. Önts alá bő két deci vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokon süsd másfél órát.

Egy kis tálban keverd el a cukrot a keményítővel és a gyömbérrel. Add hozzá a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a maradék vizet. Keverd simára. Az elősütött oldalast vedd ki a sütőből. Öntsd le alóla a keletkezett zsírt, és kanalazd rá a mézes szószt. Fedetlenül told vissza a sütőbe további 45 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések