A csupa természetes összetevőből álló mézes-fokhagymás oldalasból nem lesz elég egy adag.
A mézes-fokhagymás szaftban sült vajpuha oldalas szétolvad a szádban. Az oldalas az egyik legfinomabb, és egyben legkönnyebben kezelhető húsrész, mivel süthető egyben, vagy egyszerűen a csontok mentén feldarabolva. Ez a recept jó lesz sült krumplival, majonézes salátával, vagy főzelék tetejére feltétnek.
Hozzávalók 6 személyre
17 dkg méz
12 dkg barna cukor
4.5 dl víz (kétfelé szedve)
4 evőkanál szójaszósz
2.5 dkg oldalas
2 evőkanál kukoricakeményítő
1 gerezd fokhagyma
0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
só
bors
Elkészítés:
Az oldalast a csontok mentén darabold fel, szórd meg kevés sóval és borssal, és egyengesd el egy nagy tepsiben úgy, hogy ne fedjék egymást a darabok. Önts alá bő két deci vizet, fedd le alufóliával, és 180 fokon süsd másfél órát.
Egy kis tálban keverd el a cukrot a keményítővel és a gyömbérrel. Add hozzá a mézet, a szójaszószt, a zúzott fokhagymát és a maradék vizet. Keverd simára. Az elősütött oldalast vedd ki a sütőből. Öntsd le alóla a keletkezett zsírt, és kanalazd rá a mézes szószt. Fedetlenül told vissza a sütőbe további 45 percre.
0 Megjegyzések