Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Édes, krémes kókuszos tiramisu: így még soha nem készítetted


Ha rajongsz a kókuszért, imádni fogod ezt a tiramisut.  

Tiramisuból annyi recept létezik már, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. A klasszikus kávés mellett népszerű a citromos, az epres, a pisztáciás és a mindenmentes is: most pedig ismerkedj meg ezzel a kókuszos változattal! Rétegezheted tepsibe vagy már eleve poharakba töltve, ahogy neked kényelmesebb.

Hozzávalók 8 adaghoz

A krémhez:
65 dkg mascarpone
20 dkg cukor
4.5 dl habtejszín
2 teáskanál kókuszaroma

Az alaphoz:
2.5 dl kókusztej
1 csomag babapiskóta

A tetejére:
20 dkg kókuszkrém
kókuszreszelék vagy kókuszpehely

Elkészítés:

A krémhez való, jól behűtött tejszínt verd habbá. Egy másik tálban keverd ki a mascarponét a cukorral és a kókuszaromával, és forgasd össze a tejszínhabbal.

Az alaphoz a kókusztejet öntsd egy tálba. Mártsd meg benne a babapiskóták felét, és oszd el őket egy tepsi aljában. Kend meg a krém felével, majd ismételd meg a műveletet a babapiskóták és a krém másik felével. Tedd a hűtőbe legalább hat órára.

Másnap elkészítés előtt 40 perccel a kókuszkrémet tedd a mélyhűtőbe. Amikor már eléggé lehűlt, töltsd egy keskeny, magas falú edénybe, és robotgéppel verd 5-10 perc alatt habbá. Kend meg vele a tiramisu tetejét. Szórd meg kókuszreszelékkel vagy kókuszpehellyel.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések