Ha rajongsz a kókuszért, imádni fogod ezt a tiramisut.
Tiramisuból annyi recept létezik már, hogy mindenki megtalálhatja a kedvencét. A klasszikus kávés mellett népszerű a citromos, az epres, a pisztáciás és a mindenmentes is: most pedig ismerkedj meg ezzel a kókuszos változattal! Rétegezheted tepsibe vagy már eleve poharakba töltve, ahogy neked kényelmesebb.
Hozzávalók 8 adaghoz
A krémhez:
65 dkg mascarpone
20 dkg cukor
4.5 dl habtejszín
2 teáskanál kókuszaroma
Az alaphoz:
2.5 dl kókusztej
1 csomag babapiskóta
A tetejére:
20 dkg kókuszkrém
kókuszreszelék vagy kókuszpehely
Elkészítés:
A krémhez való, jól behűtött tejszínt verd habbá. Egy másik tálban keverd ki a mascarponét a cukorral és a kókuszaromával, és forgasd össze a tejszínhabbal.
Az alaphoz a kókusztejet öntsd egy tálba. Mártsd meg benne a babapiskóták felét, és oszd el őket egy tepsi aljában. Kend meg a krém felével, majd ismételd meg a műveletet a babapiskóták és a krém másik felével. Tedd a hűtőbe legalább hat órára.
Másnap elkészítés előtt 40 perccel a kókuszkrémet tedd a mélyhűtőbe. Amikor már eléggé lehűlt, töltsd egy keskeny, magas falú edénybe, és robotgéppel verd 5-10 perc alatt habbá. Kend meg vele a tiramisu tetejét. Szórd meg kókuszreszelékkel vagy kókuszpehellyel.
0 Megjegyzések