A kukoricakenyér csupa egyszerű összetevőből áll, pont ezért annyira finom.
Az amerikai családok körében annyira népszerű kukoricakenyér valójában nem is kenyér a szó klasszikus értelmében: élesztő helyett egyszerű édes kevert tészta az alapja, tepsiben sül ki, és úgy kell szeletelni, mint bármilyen más süteményt. Ennek ellenére általában úgy fogyasztják, mint a kenyeret: levesek, szaftos ételek mellé, vagy vajjal, mézzel, lekvárral megkenve.
Hozzávalók 24 szelethez
25 dkg liszt
15 dkg kukoricaliszt
15 dkg cukor
5 dl tej
2 tojás
2 evőkanál citromlé
1 dl olaj
1 teáskanál só
0.5 csomag sütőpor
0.5 evőkanál szódabikarbóna
vaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A tejet keverd el a citromlével, és hagyd állni öt percig. Közben a lisztet, a kukoricalisztet, a cukrot, a sót, a sütőport és a szódabikarbónát vegyítsd el egy tálban. Egy másik tálban keverd el a citromos tejet a tojással és az olajjal. Óvatosan adagold bele a száraz hozzávalókat is, majd öntsd a tésztát egy kivajazott tepsibe, és told 200 fokos sütőbe nagyjából 25 percre. Akkor jó, ha a szélei megpirultak, és a beleszúrt villára nem ragad rá a tészta. A teteje fel fog púposodni, de ez nem gond, ha finoman megnyomod, visszamegy. Ha kész, szeleteld fel, és fogyaszd úgy, ahogy a kenyeret szoktad.
0 Megjegyzések