Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ropogós bundás alma fahéjjal és vaníliával: air fryerben is megsütheted


Gyors, illatos és melengető finomság ez az air fryerben is elkészíthető bundás alma. 

A sült alma illata nem csak télen csodás, egy kis fahéjjal, sőt, bundában egész évben a legízletesebb finomságok közé tartozik. Bár a bundás alma kalóriatartalmát tekintve nem a legkönnyebb desszert, air fryerben is elkészítheted, így épphogy csak egy kis olaj kell hozzá. Tálalás előtt fahéjjal és porcukorral is meghintheted, de akár vaníliafagylalttal is kínálhatod.

Hozzávalók 4 személyre

3 alma
15 dkg liszt
2 tojás
1.5 dl tej
0.5 dl szódavíz
1 citrom leve
1 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy vaníliaaroma
1 csipet só
liszt a forgatáshoz
porcukor a meghintéshez
őrölt fahéj a meghintéshez
olaj a sütéshez – lehetőleg szórófejes flakonból

Elkészítés:

Az almát hámozd meg, szeleteld 1 cm vastag karikákra, majd vágd ki középről a maghéjat, ahol szükséges. Egy kevés citromlé segítségével megakadályozhatod, hogy bebarnuljanak. Add hozzá a liszthez a csipet sót. A tejet, a szódát, a tojást és a cukrot is keverd össze, majd add hozzá a lisztet is. Keverd ki a masszát, majd mártsd bele az előzetesen lisztbe is belehempergetett almakarikákat. 

Ezután tedd a karikákat az air fryerbe, akár sütőpapíron, úgy, hogy ne érjenek egymáshoz, ha szükséges, süsd több adagban. Egy kevés olajjal is megspriccelheted, sütés közben pedig meg kell egyszer fordítani a karikákat. Készüléktől is függ, hogy mennyi idő szükséges az elkészítéshez, de jellemzően 160 Celsius-fokon 20 perc alatt, 180 fokon pedig 10-12 perc alatt készre sül, persze nem árt, ha közben figyeled, nehogy odaégjen. Alacsonyabb hőfokon süsd, ha kevésbé szeretnél ropogós, pirult héjat, és magasabbon, ha kifejezetten az a cél. Tálald fahéjas porcukorral meghintve.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések