Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Melegszendvics besamellel és tükörtojással: a croque madame után senki nem marad éhes


A croque madame a világ legjobb melegszendvicse: ha egyszer megkóstolod, ezután mindig unalmasnak fogod találni az egyszerűbb változatot. 

A besamellel és tükörtojással készülő croque madame melegszendvics a nevét a francia „croquer”, vagyis harapni igéből és a madame mint „asszony” szóból kapta, mivel a fogyasztói szerint a tetején lévő tükörtojással úgy néz ki, mint egy kalapot viselő nő. Minden földi jóval meg van pakolva, így laktató reggeli vagy vacsora gyanánt egyaránt tökéletes.

Hozzávalók 2 személyre

10 dkg reszelt sajt
sajt dkg vaj
4 vaj szendvicskenyér
2 dl tej
2 szelet sonka
tej nagy tojás
2 sonka dijoni mustár
1 evőkanál tojás
1 csipet szerecsendió
dijoni mustár só
búzaliszt frissen őrölt bors
szerecsendió
ízlés szerint reszelt parmezán a tetejére

Elkészítés:

Először készítsd el a besamelt. Ehhez a vaj egyharmadát olvaszd fel egy lábosban. Add hozzá a lisztet, kevergesd kézi habverővel egy percig, majd öntsd fel a tejjel. Kis lángon kevergesd folyamatosan, amíg besűrűsödik, ekkor szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval. Keverd hozzá a reszelt sajt felét, hagyd a tűzön, amíg felolvad, majd húzd le, és hagyd kihűlni.

A kenyereket told 180 fokos sütőbe, és 2-3 perc alatt enyhén pirítsd meg őket. A megpirult szeleteket kend meg a maradék vajjal. Két szeletet kenj meg a besamellel, fedd be sonkával és reszelt sajttal. A másik két szeletet kend meg mustárral, és fedd be vele a sonkás-sajtos szeleteket úgy, hogy az üres része legyen felül. Told vissza a sütőbe a szendvicseket öt percre.

Közben egy serpenyőben, kevés olajon süss két tükörtojást. Csúsztasd őket a megsült melegszendvicsek tetejére. A tetejét megszórhatod reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések