A parmezánnal és magvakkal tálalt spenótos tészta gyors, egészséges és szuper finom.
Főzéskor sokaknak nem a spenót az első alapanyag, amihez nyúlnak, hiszen a gyerekek nagy része, de sok felnőtt sem preferálja. Pedig jól elrejtve zseniális tápanyagforrás, és nem utolsósorban gyönyörű színt visz a tányérra. Ilyen ez a krémes és vibrálóan zöld egyserpenyős tészta is!
Hozzávalók
9 dkg friss spenót
1 marék friss bazsalikom
2.5 dl kókusztej vagy más növényi tej
2 evőkanál sörélesztőpehely
1 evőkanál kukoricakeményítő
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál fokhagymapor
1 csipet szerecsendió
só, bors ízlés szerint
reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés:
A tésztát főzd fogkeményre. Ha kész,szűrd le.
Turmixgépben turmixold össze a spenótot, bazsalikomot és a kókusztejet, majd add hozzá sörélesztőpelyhet és a többi hozzávalót. Turmixold amíg homogén masszát nem kapsz. A keveréket tedd egy lábasba, és rendszeres kevergetés mellett forrald fel. Hagyd főni 1-2 percig, majd keverd össze főtt tésztával. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal.
0 Megjegyzések