A zöldségekkel és bulgurral töltött hagyma akár vegán formában is készülhet.
A zöldségekkel töltött hagyma tökéletes választás ünnepi alkalmakra előételként, vagy egy könnyű ebéd gyanánt salátával. A húsmentes fogást könnyen elkészítheted vegán módon is, ha növényi fetát morzsolsz a tetejére. A bulgur mellé ízlés szerinti zöldségeket tehetsz: ereszd nyugodtan szabadon a fantáziád!
Hozzávalók 6 darabhoz
15 dkg feta
10 dkg mogyoró
8 db olajos szárított paradicsom
6 nagy hagyma
2 bögre alaplé
1 bögre bulgur
1 kaliforniai paprika
1 evőkanál friss petrezselyem
1 evőkanál friss menta
1 teáskanál chilipehely
1 marék mazsola (elmaradhat)
só
frissen őrölt bors
Elkészítés:
A még pucolatlan hagyma tetejét egy centiméter magasságban vágd le. A darabokat csavard alufóliába, és 180 fokon süsd egy órát. Hagyd kihűlni, és húzd le a háját.
A mogyorókat egyengesd el egy sütőpapírral kibélelt nagy tepsiben. Told a sütő legalsó polcára, és így süsd öt percig, amíg barnulni kezd, és leválik a héja.
A alaplevet forrald fel. Tedd bele a bulgurt, és főzd 6-8 percig. Húzd le a tűzről, és hagyd lefedve, amíg az összes levet magába szívja. Közben a mogyorót tisztítsd meg.
A mogyorót, a szárított paradicsomot, a paprikát, a petrezselymet, a mentát és a feta felét aprítsd fel. Keverd őket el egy tálban, és forgasd hozzájuk a kihűlt bulgurt. Ha szereted a mazsolát, ezt is keverd hozzá. Szórd meg chilipehellyel, sóval, frissen őrölt borssal. A sült hagymák belsejét óvatosan vágd ki úgy, hogy két réteg héj maradjon egyben. A kivágott részeket aprítsd fel, és keverd a bulgurhoz. Óvatosan öntsd vissza a keveréket a hagymákba. A tetejét szórd meg a kimaradt fetával, és told vissza a sütőbe 15 percre.
0 Megjegyzések