A csirkés spagetti gyorsan elkészül, és ugyanilyen hamar el is fogy.
Ebből a mennyei csirkés spagettiből nem elég egy tányér. A krémes, paradicsomos szósz lágyan fogja össze a húst és a tésztát, a különböző ízek pedig csodásan harmonizálnak egymással. Az itt megadott adagok két személyre szólnak, így akár egy páros esetén is el tudod készíteni, de ha családnak tervezed, nyugodtan duplázd vagy triplázd meg a hozzávalókat.
Hozzávalók 2 személyre
A csirkéhez:
25 dkg csirkemellfilé
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál cayenne bors
1 kávéskanál füstölt paprika
só
bors
A tésztához:
20 dkg spagetti
5 dkg szárított paradicsom
3 dkg parmezán
1.5 dl tejszín
1 kis hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis doboz sűrített paradicsom (7-8 g)
1 dl alaplé
1 evőkanál vaj
1 evőkanál petrezselyem
0.5 dl száraz fehérbor
só
bors
késhegynyi chili
Elkészítés:
A csirkét kockázd fel. Szórd meg sóval, borssal, cayenne borssal, füstölt paprikával, forgasd össze olívaolajjal, és tedd félre fél órára. Utána serpenyőben süsd fehéredésig.
A tésztát sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le.
Abban a serpenyőben, amelyben a csirke sült, olvaszd fel a vajat. Párold rajta üvegesre a felaprított hagymát, majd add hozzá a szintén apróra vágott fokhagymát, a felkockázott szárított paradicsomot és a chilit. Süsd kevergetve egy percig, majd öntsd fel a borral. 3-4 perc múlva, amikor az alkohol elpárolgott, keverd hozzá a sűrített paradicsomot. Egy-két percig süsd ezt is, majd öntsd fel az alaplével és a tejszínnel. Ízesítsd sóval és borssal. Vedd alatta a lángot kicsire, hogy épp csak gyöngyözzön, forgasd bele a tésztát, a csirkét, a parmezánt és a petrezselymet, és melegítsd össze.
0 Megjegyzések