Ilyen egyszerűen sem sütöttél még túrós sütit: tíz perc munka, és mehet is a sütőbe.
Az egyszerű kevert édességek legjobb tulajdonsága amellett, hogy finomak, hogy villámgyorsan összeállíthatók: ez a túrós süti mindössze 10 perc munkát igényel. Nagyon kevés liszt kell csak bele, így nem esik szét, mégis habkönnyű marad.
Hozzávalók 6 személyre
70 dkg túró
25 dkg görög joghurt
15 dkg cukor
8 dkg liszt
5 dkg olvasztott vaj
3 tojás
1 csomag vaníliás cukor
1 kávéskanál sütőpor
1 csipet só
vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A túrót keverd simára a joghurttal, a kétféle cukorral, az olvasztott vajjal, a tojásokkal és egy csipet sóval. Akár botmixert is használhatsz hozzá, hogy egészen krémes legyen. Ezután szitáld bele a sütőporral elkevert lisztet, ezzel is keverd el, majd öntsd a tésztát egy kivajazott-kilisztezett tepsibe. 180 fokon, 30-35 perc alatt süsd készre. Ha a teteje már megpirult, vedd ki a sütőből, és hagyd kihűlni.
0 Megjegyzések