Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Gyors és finom makrélasaláta, ami sokáig laktat: nagyon jó választás vacsorára


Friss, ízletes, egészséges és percek alatt elkészíthető makrélasaláta, amely tökéletes választás egy könnyű, mégis laktató vacsorához. 

A makréla remek választás, ha egészséges és gyorsan elkészíthető fogásra vágysz. A roppanós zöldségekkel kombinált makrélafilé kellemesen krémes öntettel egészül ki, amely az omega-3 zsírsavakban gazdag halolaj felhasználásával készül.

Az étel nemcsak alacsony szénhidráttartalmú, de tele van értékes tápanyagokkal, amelyek hosszan tartó jóllakottságérzetet biztosítanak. Az alapanyagok rugalmasan variálhatók, így minden alkalommal új ízélményt nyújthat.

Hozzávalók 2 személyre

A salátához
1 db konzervmakréla repce- vagy olívaolajban
10 dkg fejes saláta
1 db kisebb kígyóuborka
5 dkg koktélparadicsom
1 fej lila hagyma
1 db érett avokádó
5 dkg olívabogyó
friss koriander

Az öntethez
2 evőkanál repce-, olívaolaj (a konzervből leszűrve)
1 tk balzsamecet
1 tk citromlé
1 tk hummusz vagy tejföl
fekete bors

Elkészítés:

A makréla olaját szűrd le egy kis tálkába, és tedd félre az öntethez. A salátaleveleket alaposan mosd meg, majd szárítsd meg. Az uborkát, koktélparadicsomot és lila hagymát vágd fel apróra, az avokádót pedig hámozd meg és szeleteld fel.

Egy nagy tálban keverd össze a salátaleveleket, az uborkát, a paradicsomot, a hagymát és az olívabogyót. Helyezd rá a szeletelt avokádót és a konzervből kiemelt makréladarabokat.

Az olívaolajhoz add hozzá a balzsamecetet, a citromlevet, a hummuszt (vagy tejfölt), a sót és a borsot. Egy kis habverővel vagy villával keverd simára.

Locsold meg az öntettel a salátát, majd díszítsd friss korianderrel vagy citromkarikákkal. Tálalhatod azonnal, vagy lefedve hűtőbe teheted, ha előre készíted el.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések