Ha házilag készíted a mascarponét, biztos lehetsz benne, hogy csak természetes összetevőkből áll.
Ha szeretsz a konyhában tevékenykedni, biztosan találkoztál már a mascarponéval. A sűrű, olasz krémsajt az alapja a tiramisunak, sokféle sajttortának, készülhet belőle csokigolyó, vagy használhatod tésztaszószokhoz is. A házi változatot mindössze tíz perc alatt összeállíthatod, utána csak ki kell várnod, amíg lecsepeg.
Hozzávalók 1 üveghez
5 dl habtejszín
1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
A habtejszínt öntsd egy kisebb, vastag aljú lábosba, add hozzá a citromlevet, és kezdd el kevergetve melegíteni. Amikor gyöngyözni kezd, vedd alatta a lángot a lehető legkisebbre, hogy épp csak néhány kis buborék jelenjen meg a felszínén, és így kevergesd még három percig. Ha van hőmérőd, könnyen tudod ellenőrizni: a hőmérséklete végig maradjon 85–88 fok között. Ha besűrűsödött annyira, hogy a belemártott kanál felszínét bevonja, húzd le a tűzről. Kézi habverővel picit verd fel, és hagyd hűlni fél órát.
Egy szűrőt bélelj ki tiszta, nem illatos öblítővel mosott textillel, konyharuhával vagy pelenkával. Legjobb, ha három-négy réteg anyagot használsz hozzá. Helyezd egy edényre, öntsd bele a tejszínt, és fedd le frissen tartó fóliával. Hagyd szobahőmérsékleten még fél órát, hogy teljesen kihűljön, majd tedd a hűtőbe, és itt hagyd lecsepegni minimum nyolc óra alatt. Az elkészült mascarponét kanalazd át egy üvegbe vagy egy műanyag dobozba, és tartsd a hűtőben.
0 Megjegyzések