Csirkemellből is készíthetsz paprikást: a sűrű, tejfölös szaft ennek a húsrésznek is jól áll.
Bár a csirkepaprikást hagyományosan combból szokták készíteni, csirkemellből is főzhetsz hasonló finomságot. A sűrű, tejfölös szósz lágyan öleli körbe a húskockákat, amelyek így nem száradnak ki, viszont sokkal hamarabb elkészülnek, mintha combot használnál.
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg csirkemellfilé
- 2 dl tejföl
- 1 hagyma
- 1 paprika
- 1 paradicsom
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál cayenne bors
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A húst kockázd fel. Szórd meg sóval és borssal, forgasd össze kevés olajjal, és tedd félre.
A hagymát vágd kockákra, a paprikát és a paradicsomot szeleteld fel. A hagymát kevés olajon párold üvegesre. Amikor már puha, add hozzá a húst, kevergesd egy-két percig, amíg kifehéredik, majd húzd le a tűzről. Hintsd meg pirospaprikával, add hozzá a feldarabolt paprikát és paradicsomot, és önts alá nagyon kevés vizet, hogy oda ne kapjon. Tedd vissza a tűzre, fedd le, és hagyd, hogy a zöldségek összeessenek és levet eresszenek. Ekkor öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Szórd meg sóval, borssal és cayenne borssal, és lefedve, kis lángon fél óra alatt főzd össze. Közben a tejfölt keverd csomómentesre a liszttel. Adj hozzá a hús szaftjából is, majd csorgasd a fazékba. Kézi habverővel, hogy ne csomósodjon, sűrítsd be a paprikást.
Tálald rizzsel vagy nokedlivel.
0 Megjegyzések