Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Így készül a porchetta, az olasz göngyölt sertéshús: fejedelmi fogás egy átlagos vasárnapra is


A porchetta nevű olasz göngyölt sertéshús igazi kényeztető vasárnapi ebéd. 

Az olasz göngyölt sertéshúsban, vagyis a porchettában minden benne van, amiért rajonganak a húsok szerelmesei: a külsején ropogósra pirul a bőr, belül szaftos és fűszeres. Süldő malac császárhúsából készül, amelyet bőrével együtt árulnak. Igazi olasz hangulatot az édesköménymag ad neki, ami semmiféleképpen nem azonos a magyaros fogásokhoz használt köménymaggal.

Hozzávalók

  • 2,5–3,5 kg süldőmalac-császárhús
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál friss rozmaring
  • 2 evőkanál édesköménymag
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1.5 evőkanál só
  • 1 teáskanál olasz fűszerkeverék


Elkészítés:

A fűszereket egy kis tálban keverd el a zúzott fokhagymával.

A császárhúst terítsd ki. Éles késsel, egymást metsző, hosszú vonalakban vagdosd be, majd oszd el rajta egyenletesen a sót és a fokhagymás fűszerkeveréket. Tekerd fel a húst, és madzaggal kötözd össze, ahogy a képen is látható. Rögzítsd hústűvel, a két végét csomagold alufóliába, és kend meg a felszínét olívaolajjal. Helyezd grillráccsal kibélelt tepsibe, és told 200 fokos sütőbe. Egy-másfél óra elteltével, amikor a tetején már ropogósra sült, csökkentsd a sütő hőmérsékletét 175 fokra, és így süsd további két órát.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések