Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Mennyei torta házi vaníliapudingból: hidegen és melegen is finom


A vaníliapudingos tortának tésztája nincs is, csak a sűrű, remegős krém. 

Ezt a vaníliapudingos tortát különösen azoknak érdemes elkészíteni, akik szeretik a csupa krém sütiket. A házi puding összeállítása nem különösebben bonyolult, a felvert tojáshabnak köszönhetően pedig egészen könnyed és légies lesz.  A vaníliarudat helyettesítheted vaníliás cukorral vagy vaníliaaromával is.

Hozzávalók 12 szelethez

  • 15 dkg porcukor
  • 12.5 dkg vaj
  • 12 dkg liszt
  • 5 dl tej
  • 4 tojás
  • 1 vaníliarúd
  • 1 csipet só
  • vaj és liszt a forma kikenéséhez


Elkészítés:

A tejbe kapard bele a vaníliarúd magjait, dobd bele a héját is, forrald fel az egészet, majd húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha langyosra hűlt, a héját halászd ki belőle. Közben a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A vajat olvaszd fel. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd amikor a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett, öntsd hozzá az olvasztott vajat. Szitáld bele a lisztet, öntsd fel a tejjel, keverd csomómentesre, majd forgasd össze a tojáshabbal. Öntsd a masszát egy kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy tortaformába, és told 160 fokos sütőbe 45 percre.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések