A vaníliapudingos tortának tésztája nincs is, csak a sűrű, remegős krém.
Ezt a vaníliapudingos tortát különösen azoknak érdemes elkészíteni, akik szeretik a csupa krém sütiket. A házi puding összeállítása nem különösebben bonyolult, a felvert tojáshabnak köszönhetően pedig egészen könnyed és légies lesz. A vaníliarudat helyettesítheted vaníliás cukorral vagy vaníliaaromával is.
Hozzávalók 12 szelethez
- 15 dkg porcukor
- 12.5 dkg vaj
- 12 dkg liszt
- 5 dl tej
- 4 tojás
- 1 vaníliarúd
- 1 csipet só
- vaj és liszt a forma kikenéséhez
Elkészítés:
A tejbe kapard bele a vaníliarúd magjait, dobd bele a héját is, forrald fel az egészet, majd húzd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Ha langyosra hűlt, a héját halászd ki belőle. Közben a tojásokat válaszd ketté, a fehérjéből egy csipet sóval verj kemény habot. A vajat olvaszd fel. A tojássárgákat keverd habosra a cukorral, majd amikor a térfogata megnőtt, a színe pedig kifehéredett, öntsd hozzá az olvasztott vajat. Szitáld bele a lisztet, öntsd fel a tejjel, keverd csomómentesre, majd forgasd össze a tojáshabbal. Öntsd a masszát egy kivajazott-kilisztezett tepsibe vagy tortaformába, és told 160 fokos sütőbe 45 percre.
0 Megjegyzések