A kolbászos bableves liszt nélkül is sűrű lesz.
Ez a melengető, sűrű zöldséges, kolbászos bableves az a recept, amire igazán szükséged van a leghidegebb téli napokon. A kolbásznak köszönhetően laktató és nagyon finom, ráadásul liszt helyett önmagával kell sűríteni, mint egy krémlevest. Aki pikánsabban szereti, használhat hozzá csípős kolbászt, vagy megbolondíthatja egy kevés chilivel.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sütni való kolbász
- 40 dkg fehérbabkonzerv
- 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
- 1 l alaplé
- 4 szelet bacon
- 2 sárgarépa
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- olaj
- chili ízlés szerint
Elkészítés:
A kolbászt és a bacont szeleteld fel. Egy lábosban, kevés olajon pirítsd meg, majd szedd ki és tedd félre őket. Érdemes nem tenni alá papírtörlőt, mert most nem cél, hogy a zsiradékot felitasd róla.
A visszamaradt zsíron párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergesd fél percig. Amíg a hagyma puhul, a répát tisztítsd meg és karikázd fel, a babot csepegtesd le. A megpárolt hagymához add hozzá a babot és a répát, öntsd fel paradicsomkonzervvel és alaplével, ízesítsd rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. Kis lángon főzd össze fél óra alatt.
A főzési idő végén a leves egynegyedét merd ki egy turmixgépbe, pürésítsd, majd csorgasd a fazékba és keverd el. Dobd vissza bele a sült kolbászt és bacont, és forrald össze.
0 Megjegyzések