Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Melengető kolbászos bableves zöldségekkel: ezzel a módszerrel lesz jó sűrű


A kolbászos bableves liszt nélkül is sűrű lesz. 

Ez a melengető, sűrű zöldséges, kolbászos bableves az a recept, amire igazán szükséged van a leghidegebb téli napokon. A kolbásznak köszönhetően laktató és nagyon finom, ráadásul liszt helyett önmagával kell sűríteni, mint egy krémlevest. Aki pikánsabban szereti, használhat hozzá csípős kolbászt, vagy megbolondíthatja egy kevés chilivel.

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg sütni való kolbász
  • 40 dkg fehérbabkonzerv
  • 40 dkg hámozott paradicsomkonzerv
  • 1 l alaplé
  • 4 szelet bacon
  • 2 sárgarépa
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • bors
  • olaj
  • chili ízlés szerint


Elkészítés:

A kolbászt és a bacont szeleteld fel. Egy lábosban, kevés olajon pirítsd meg, majd szedd ki és tedd félre őket. Érdemes nem tenni alá papírtörlőt, mert most nem cél, hogy a zsiradékot felitasd róla.

A visszamaradt zsíron párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát, és kevergesd fél percig. Amíg a hagyma puhul, a répát tisztítsd meg és karikázd fel, a babot csepegtesd le. A megpárolt hagymához add hozzá a babot és a répát, öntsd fel paradicsomkonzervvel és alaplével, ízesítsd rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval, borssal és ízlés szerint chilivel. Kis lángon főzd össze fél óra alatt. 

A főzési idő végén a leves egynegyedét merd ki egy turmixgépbe, pürésítsd, majd csorgasd a fazékba és keverd el. Dobd vissza bele a sült kolbászt és bacont, és forrald össze.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések