Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Fokhagymás tészta ropogós baconnel: 20 perc alatt az asztalon lesz


A fokhagyma ebben az isteni tésztában is nagyon jól harmonizál a bacon füstös ízével. 

Fokhagyma és bacon: két olyan alapanyag, amelytől minden étel csak jobb lesz. Ha tésztát főzöl hozzájuk, akár 20 perc alatt az asztalodon lehet a kiadós és nagyon finom vacsora. A tésztát al dentére, vagyis fogkeményre főzd: ehhez a csomagoláson olvasható utasításhoz képest két-három perccel előbb szűrd le.


Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg száraztészta
  • 25 dkg bacon
  • 7.5 dkg reszelt parmezán
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 2 szál újhagyma
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj


Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd fogkeményre. Ha kész, szűrd le.

Amíg a tészta fő, a bacont kockázd fel, és serpenyőben, kevés olajon pirítsd meg. A megsült kockákat szedd ki, a visszamaradt zsiradékra pedig dobd rá a felaprított fokhagymát és az újhagyma felkarikázott fehér részét. Egy perc kevergetés után sózd és borsozd meg, és öntsd fel a borral. Várd meg, amíg a folyadék fele elpárolog, és forgasd bele a tésztát és a bacont. A tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések