Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ecetes krumplisaláta mustárral: friss zöldfűszerekkel forgasd össze


A mustáros, ecetes öntettel készülő krumplisaláta bármilyen hús mellé tökéletes köret. 

A krumplisaláta is lehet frissítő: ecetes, mustáros öntettel tálalva nem fekszi meg a gyomrot. A friss zöldfűszerek különösen jól mennek ehhez a francia recept alapján készülő salátához: kapor, petrezselyem és újhagyma ízesíti.


Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg krumpli
  • 5 szál újhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor petrezselyem
  • Az öntethez:
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 4 evőkanál dijoni mustár
  • 3 evőkanál vörösborecet
  • frissen őrölt bors


Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és sós vízben főzd puhára. Ha kész, szűrd le, és hagyd kihűlni. Miután langyosra hűlt, tedd a hűtőbe, hogy hideg legyen, amikor összeállítod a salátát.

A petrezselymet és a kaprot aprítsd fel, az újhagymák fehér részét vágd karikára. Egy hagymának a zöldjét is aprítsd fel, a többire nem lesz szükséged. Az öntet hozzávalóit egy kis tálban keverd el. A krumplit forgasd össze a hagymával, a zöldfűszerekkel és az öntettel. Tedd vissza legalább fél órára a hűtőbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések