Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Vékony tésztás sült túrótorta: az alap roppan, a krém remegős


A sült túrótorta alja vékony vajas tészta, a tetején pedig gazdag krém terül el.

A túrós sütik nem véletlenül sokak kedvencei: egyszerű alapanyagokból, könnyen elkészülnek, és lehetetlen megunni őket. Némelyik változata sütés nélkül készül, a hidegebb hónapokban azonban jobban esik a tepsiben készülő vékony tésztás sült túrótorta, amelynek a tésztája éppolyan csodálatos, mint a tetejére kanalazott gazdag krém.

Hozzávalók 28 cm átmérőjű formához

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor

A krémhez:

  • 50 dkg túró
  • 40 dkg tejföl
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 citrom reszelt héja


Elkészítés:

A tésztához a lisztet keverd el a porcukorral és morzsold el a felkockázott hideg vajjal. Gyúrd gyors mozdulatokkal össze, nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, sőt, jót is tesz a tésztának. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. Utána nyújtsd ki akkorára, hogy egy tortaforma oldalát is befedje belülről. Szurkáld meg villával, és told 180 fokos sütőbe 10 percre.

Amíg a tészta sül, állítsd össze a tölteléket. A túrót törd át, keverd el a többi hozzávalóval. A tésztát vedd ki a sütőből, oszd el rajta a krémet, és told vissza kb 90 percre. A híg krém a sütőben szépen össze fog állni. Ha a széle barnulni kezd, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések