A sült túrótorta alja vékony vajas tészta, a tetején pedig gazdag krém terül el.
A túrós sütik
nem véletlenül sokak kedvencei: egyszerű alapanyagokból, könnyen
elkészülnek, és lehetetlen megunni őket. Némelyik változata sütés nélkül
készül, a hidegebb hónapokban azonban jobban esik a tepsiben készülő vékony tésztás sült túrótorta, amelynek a tésztája éppolyan csodálatos, mint a tetejére kanalazott gazdag krém.
Hozzávalók 28 cm átmérőjű formához
A tésztához:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg hideg vaj
- 10 dkg porcukor
A krémhez:
- 50 dkg túró
- 40 dkg tejföl
- 20 dkg porcukor
- 5 dl tej
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tésztához a lisztet keverd el a porcukorral és morzsold el a felkockázott hideg vajjal. Gyúrd gyors mozdulatokkal össze, nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, sőt, jót is tesz a tésztának. Csomagold fóliába, és pihentesd a hűtőben fél órát. Utána nyújtsd ki akkorára, hogy egy tortaforma oldalát is befedje belülről. Szurkáld meg villával, és told 180 fokos sütőbe 10 percre.
Amíg a tészta sül, állítsd össze a tölteléket. A túrót törd át, keverd el a többi hozzávalóval. A tésztát vedd ki a sütőből, oszd el rajta a krémet, és told vissza kb 90 percre. A híg krém a sütőben szépen össze fog állni. Ha a széle barnulni kezd, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, és csak utána szeleteld.
0 Megjegyzések