Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Pont ahogy a nagyi is készítette: almás szerelmeslevél mennyeien könnyű leveles tésztából


Az almás szerelmeslevél légies tésztájú, mennyeien édes sütemény.

Az almás szerelmeslevél hártyavékony tésztája istenien finom borítékba csomagolja a tölteléket. Ez a sütemény a szívet is megdobogtatja. A nagymamák klasszikus receptje nem véletlenül állta ki az idők próbáját, mennyeien finom recept. 

A tészta akkor lesz igazán finom, hogyha egy fél napra pihenni hagyod a hűtőben. Boltban kapható kész leveles tésztából is készítheted, de a házi lesz az igazán finom.

Hozzávalók 5 adag

tészta

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 6 db tojássárgája
  • 1 citrom

töltelék

  • 2 alma
  • 2 evőkanál méz
  • fahéj
  • vaníliapor

Elkészítés

A tésztához egy nagyobb tálat készíts elő. A lisztbe morzsold bele a felkockázott, hideg vajat. Adj hozzá 5 darab tojássárgáját, a cukrot és a citromlevet, majd gyúrd össze. Egy tojássárgáját tegyél félre a sütéshez. A tésztából formázz golflabda méretű golyóbisokat, és pihentesd a hűtőben egy fél napig. 

Másnap egy lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra nyújtsd ki a tésztát. 

A tölteléket nagyon egyszerű elkészíteni. Pucold meg az almákat, darabold fel apró kockákra és tedd bele egy lábosba. A mézzel és ízlés szerint a fűszerekkel, illetve néhány evőkanál vízzel főzd össze, míg puha nem lesz az almás töltelék. A tűzről levéve hagyd egy kicsit kihűlni. Addig melegítsd elő a sütőt 170 fokra. 

A kinyújtott tésztára kend rá az almás tölteléket úgy, hogy a tésztát hosszában és keresztben is egymásra tudd hajtani. Darabold fel háromszögekre, majd tedd egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Sütés előtt kend meg a tetejüket a félretett tojássárgájával. 

Kóstold meg még melegében! 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések