Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Tepsis gnocchi fűszeres paradicsomszószban: nyúlós sajt kerül a tetejére


Készíts fűszeres paradicsomszószban sült gnocchit kevés munkával, villámgyorsan!

Ennél gyorsabban elkészülő vacsorát keveset találsz: a bazsalikomos paradicsomszósszal sült tepsis gnocchiban remekül harmonizál egymással a szósz, a sajt és a krumplis tésztagolyók. Ha van időd és kedved, készítsd házilag a paradicsomszószt és a gnocchit is! A fogást lehetőleg olyan serpenyőben készítsd, amelyet a sütőbe is be tudsz tenni. Ha ilyened nincs, egy ponton kanalazd át az egészet egy tepsibe.

Hozzávalók

  • 50 dkg gnocchi
  • 40 dkg bazsalikomos paradicsomszósz
  • 20 dkg mozzarella
  • 3 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis hagyma
  • bors
  • friss bazsalikom a tálaláshoz

Elkészítés:

A vajat olvaszd fel egy – lehetőleg sütésálló – serpenyőben. Add hozzá a felkockázott hagymát, párold üvegesre, majd dobd rá a felaprított fokhagymát is, és így süsd fél percig. Ekkor öntsd fel a paradicsomszósszal, adj hozzá kevés sót és borsot, és forgasd bele a gnocchit. Várd meg, amíg buborékolva forrni kezd. Ekkor szórd meg reszelt mozzarellával, és told 200 fokos sütőbe 15 percre, amíg a sajt megolvad. Lefedni nem szükséges. Ha a sajt megolvadt, ízlés szerint még piríthatod egy kicsit. Ha van otthon friss bazsalikomod, ezzel szórd meg tálalás előtt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések