Készíts fűszeres paradicsomszószban sült gnocchit kevés munkával, villámgyorsan!
Ennél gyorsabban elkészülő vacsorát keveset találsz: a bazsalikomos paradicsomszósszal sült tepsis gnocchiban remekül harmonizál egymással a szósz, a sajt és a krumplis tésztagolyók. Ha van időd és kedved, készítsd házilag a paradicsomszószt
és a gnocchit is! A fogást lehetőleg olyan serpenyőben készítsd,
amelyet a sütőbe is be tudsz tenni. Ha ilyened nincs, egy ponton
kanalazd át az egészet egy tepsibe.
Hozzávalók
- 50 dkg gnocchi
- 40 dkg bazsalikomos paradicsomszósz
- 20 dkg mozzarella
- 3 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis hagyma
- só
- bors
- friss bazsalikom a tálaláshoz
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel egy – lehetőleg sütésálló – serpenyőben. Add hozzá a felkockázott hagymát, párold üvegesre, majd dobd rá a felaprított fokhagymát is, és így süsd fél percig. Ekkor öntsd fel a paradicsomszósszal, adj hozzá kevés sót és borsot, és forgasd bele a gnocchit. Várd meg, amíg buborékolva forrni kezd. Ekkor szórd meg reszelt mozzarellával, és told 200 fokos sütőbe 15 percre, amíg a sajt megolvad. Lefedni nem szükséges. Ha a sajt megolvadt, ízlés szerint még piríthatod egy kicsit. Ha van otthon friss bazsalikomod, ezzel szórd meg tálalás előtt.
0 Megjegyzések