Készíts fűszeres paradicsomszószban sült gnocchit kevés munkával, villámgyorsan!
Ennél gyorsabban elkészülő vacsorát keveset találsz: a bazsalikomos paradicsomszósszal sült tepsis gnocchiban remekül harmonizál egymással a szósz, a sajt és a krumplis tésztagolyók. Ha van időd és kedved, készítsd házilag a paradicsomszószt
 és a gnocchit is! A fogást lehetőleg olyan serpenyőben készítsd, 
amelyet a sütőbe is be tudsz tenni. Ha ilyened nincs, egy ponton 
kanalazd át az egészet egy tepsibe.
Hozzávalók
- 50 dkg gnocchi
 - 40 dkg bazsalikomos paradicsomszósz
 - 20 dkg mozzarella
 - 3 dkg vaj
 - 2 gerezd fokhagyma
 - 1 kis hagyma
 - só
 - bors
 - friss bazsalikom a tálaláshoz
 
Elkészítés:
A vajat olvaszd fel egy – lehetőleg sütésálló – serpenyőben. Add hozzá a felkockázott hagymát, párold üvegesre, majd dobd rá a felaprított fokhagymát is, és így süsd fél percig. Ekkor öntsd fel a paradicsomszósszal, adj hozzá kevés sót és borsot, és forgasd bele a gnocchit. Várd meg, amíg buborékolva forrni kezd. Ekkor szórd meg reszelt mozzarellával, és told 200 fokos sütőbe 15 percre, amíg a sajt megolvad. Lefedni nem szükséges. Ha a sajt megolvadt, ízlés szerint még piríthatod egy kicsit. Ha van otthon friss bazsalikomod, ezzel szórd meg tálalás előtt.

0 Megjegyzések