A tejszínes, omlós szűzérmék elképesztően finomak, és 30 percen belül az asztalon lesznek.
A gyorsan elkészülő vacsora is lehet különlegesen finom: a tejszínes szósszal leöntött serpenyős szűzérmék 30 percen belül elkészülnek. A szűzérme még a csirkénél is egyszerűbben
kezelhető és puhább húsféle, így érdemes belőle gyakran főzni. Arra
figyelj, hogy akkor jó, ha szaftos és nem szárad ki: az sem tragédia, ha
a közepe enyhén rózsaszínű marad.
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg szűzpecsenye
- 3 evőkanál vaj
- 2 dl tejszín
- 1.5 dl alaplé
- 1 evőkanál liszt
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál friss kakukkfű
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál pirospaprika
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyéről vágd le a hártyákat és a zsíros részeket, és szeleteld ujjnyi vastag érmékre. Szórd meg mindkét oldalát sóval, borssal és fokhagymaporral.
Az olívaolajat olvaszd össze a serpenyőben egy evőkanál vajjal, és oldalanként három perc alatt pirítsd meg rajta a szűzérméket. Ha szükséges, két adagban végezd a sütést. A megpirult darabokat szűrőlapáttal szedd ki és tedd félre. A serpenyőbe tedd bele a maradék vajat, olvaszd fel, majd keverd el a liszttel. Kézi habverővel kevergesd egy percig, majd szórd meg pirospaprikával, kakukkfűvel, és óvatosan öntsd fel az alaplével és a tejszínnel. Keverd el, tedd vissza bele a húst, és így főzd össze öt percig. Ezelett a mártás besűrűsödik, a hús pedig teljesen megpuhul.
0 Megjegyzések