Így készíthetsz mennyei Teriyaki-szűzérméket: a hús és a szósz is csodás.
Ha ízlett a Teriyaki-csirkemell, és szereted az ázsiai ízvilágot, az így készült szűzérméket is imádni fogod.
A szaftos, puha és könnyen kezelhető szűzpecsenyét érdemes gyakran
beépíteni a menübe. Az egész fél óra alatt az asztalon lesz: gyorsabban,
mint ha leszaladnál érte a gyorsbüfébe.
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg szűzpecsenye
- 2 ág rozmaring
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál olívaolaj
- só
- bors
A szószhoz:
- 5 dkg barna cukor
- 3 evőkanál mirin (japán rizsbor)
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 dl víz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- 1 teáskanál almaecet vagy rizsecet
- 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
- 0.5 dl szójaszósz
Elkészítés:
A szűzpecsenyét tisztítsd meg a hártyáitól, és szeleteld másfél centi vastag, érme alakú szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal.
A szósz hozzávalóit egy közepes méretű tálban keverd el.
A vajat egy serpenyőben melegítsd össze az olajjal, tedd rá a rozmaringágakat és a szűzérméket, és oldalanként három perc alatt süsd a húst pirosra. Ha szükséges, több adagban végezd a sütést, ebben az esetben a végén az összes darabot tedd vissza az edénybe, és öntsd rá a szószt. Főzd össze két-három perc alatt. Ha a szósz túl sűrű lenne, kis vízzel hígítsd. Tálald salátával, rizzsel vagy kuszkusszal.
0 Megjegyzések