Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Omlós szűzérmék Teriyaki-szószban: hamar készen van, és isteni


Így készíthetsz mennyei Teriyaki-szűzérméket: a hús és a szósz is csodás.

Ha ízlett a Teriyaki-csirkemell, és szereted az ázsiai ízvilágot, az így készült szűzérméket is imádni fogod. A szaftos, puha és könnyen kezelhető szűzpecsenyét érdemes gyakran beépíteni a menübe. Az egész fél óra alatt az asztalon lesz: gyorsabban, mint ha leszaladnál érte a gyorsbüfébe.

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg szűzpecsenye
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • bors

A szószhoz:

  • 5 dkg barna cukor
  • 3 evőkanál mirin (japán rizsbor)
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál almaecet vagy rizsecet
  • 1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
  • 0.5 dl szójaszósz

Elkészítés:

A szűzpecsenyét tisztítsd meg a hártyáitól, és szeleteld másfél centi vastag, érme alakú szeletekre. Szórd meg mindkét oldalukat sóval és borssal. 

A szósz hozzávalóit egy közepes méretű tálban keverd el.

A vajat egy serpenyőben melegítsd össze az olajjal, tedd rá a rozmaringágakat és a  szűzérméket, és oldalanként három perc alatt süsd a húst pirosra. Ha szükséges, több adagban végezd a sütést, ebben az esetben a végén az összes darabot tedd vissza az edénybe, és öntsd rá a szószt. Főzd össze két-három perc alatt. Ha a szósz túl sűrű lenne, kis vízzel hígítsd. Tálald salátával, rizzsel vagy kuszkusszal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések