A rácos rakott krumpli különlegessége a rétegek közé rejtett szalonna, paprika és paradicsom.
Ha igazán gazdag rakott krumplit szeretnél készíteni, állítsd össze rácosan, vagyis füstölt szalonnával,
paprikával és paradicsommal rétegezve! A hagymakarikáknak köszönhetően
még szaftosabb lesz, az egészet pedig fokhagymás tejföl fogja össze, és
reszelt sajt koronázza meg.
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 30 dkg tejföl
- 10 dkg füstölt szalonna
- 10 dkg parasztkolbász
- 10 dkg reszelt sajt
- 3 paprika
- 3 paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 nagy hagyma
- só
- frissen őrölt bors
- olaj a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
A krumplit héjában főzd meg, mérettől függően 20-30 perc alatt. Ha kész, hagyd kihűlni, majd hámozd meg és vágd karikákra. Amíg a krumplira vársz, a többi hozzávalót készítsd elő: szeleteld fel a paprikát és a paradicsomot, a füstölt szalonnát vágd kockákra, a hagymát cikkekre. A kolbászt áztasd hideg vízbe, hogy könnyebben lejöjjön a héja, ezután karikázd fel. A tejfölt keverd el a zúzott fokhagymával, kevés sóval és frissen őrölt borssal.
Egy tepsit vékonyan olajozz ki, és oszd el benne a felkarikázott krumpli felét. Nagyon óvatosan szórd meg sóval és borssal, pakold rá a felszeletelt szalonnát, hagymát, kolbászt, paprikát és paradicsomot, és locsold le a fokhagymás tejföl felével. Erre jöhet a krumpli másik fele, kevés só és bors ismét, a maradék fokhagymás tejföl, végül fedd be reszelt sajttal. Takard le alufóliával, és told 180 fokos sütőbe. Egy óra múlva vedd le a fóliát a tetejéről, és 15 perc alatt pirítsd meg a rakott krumplit.
0 Megjegyzések