Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Disznótoros tepsiben sütve: így nem robban szét a hurka és a kolbász


A tepsiben sült hurka és kolbász, vagyis a disznótoros néhány egyszerű trükkel tökéletes lesz.

Télen, a disznóvágások idején az is szívesen eszik disznótorost, aki egyébként nem jár ilyen rendezvényekre. A sült kolbász, sült hurka krumplival, mustárral és friss kenyérrel szerethető, házias lakoma, amely ráadásul kevés idő ráfordítását igényli. Most a klasszikus összeállítás receptjét olvashatod kolbásszal és kétféle hurkával, de az arányokat úgy változtathatod, ahogy szeretitek.

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 közepes krumpli
  • 4 szál kolbász
  • 2 szál véres hurka
  • 2 szál májas hurka
  • 1 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

A hurkát és a kolbászt elkészítés előtt fél órával áztasd hideg vízbe. Így felpuhul a bőre, és kisebb eséllyel durran szét. A krumplit közben hámozd meg, karikázd fel, egyengesd el egy zsírral kikent tepsiben, és sózd meg. A hurkát és a kolbászt töröld szárazra, néhány helyen szurkáld meg villával, hogy sütés közben a gőz szabadon távozhasson belőle, ez is a kidurranás ellen véd. Helyezd a tepsibe a krumpli tetejére, és önts alá egy deci vizet. Ne fedd le.

A sütőt kapcsold be 140 fokra, azonnal tedd bele a tepsit, ne várd meg, amíg bemelegszik. Így nem éri hirtelen hő a hurkát és a kolbászt. Süsd 40 percig, majd fordítsd meg, locsold meg a zsírjával, és így süsd további 10-15 percig, amíg a bőre piros és ropogós lesz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések