A tepsiben sült hurka és kolbász, vagyis a disznótoros néhány egyszerű trükkel tökéletes lesz.
Télen, a disznóvágások idején az is szívesen eszik disznótorost, aki egyébként nem jár ilyen rendezvényekre. A sült kolbász, sült hurka
krumplival, mustárral és friss kenyérrel szerethető, házias lakoma,
amely ráadásul kevés idő ráfordítását igényli. Most a klasszikus
összeállítás receptjét olvashatod kolbásszal és kétféle hurkával, de az
arányokat úgy változtathatod, ahogy szeretitek.
Hozzávalók 4 személyre
- 4 közepes krumpli
- 4 szál kolbász
- 2 szál véres hurka
- 2 szál májas hurka
- 1 evőkanál sertészsír
- só
Elkészítés:
A hurkát és a kolbászt elkészítés előtt fél órával áztasd hideg vízbe. Így felpuhul a bőre, és kisebb eséllyel durran szét. A krumplit közben hámozd meg, karikázd fel, egyengesd el egy zsírral kikent tepsiben, és sózd meg. A hurkát és a kolbászt töröld szárazra, néhány helyen szurkáld meg villával, hogy sütés közben a gőz szabadon távozhasson belőle, ez is a kidurranás ellen véd. Helyezd a tepsibe a krumpli tetejére, és önts alá egy deci vizet. Ne fedd le.
A sütőt kapcsold be 140 fokra, azonnal tedd bele a tepsit, ne várd meg, amíg bemelegszik. Így nem éri hirtelen hő a hurkát és a kolbászt. Süsd 40 percig, majd fordítsd meg, locsold meg a zsírjával, és így süsd további 10-15 percig, amíg a bőre piros és ropogós lesz.
0 Megjegyzések