A selymes burgonyakrémleveshez nagyon jól megy a bacon füstös íze.
A krémlevesek gyorsan elkészülnek, olcsók, és ugyanazzal a technikával sokféle változatban készíthetők el. Ebben a receptben egy sűrű burgonyakrémlevessel ismerkedhetsz meg, amely baconös alappal indít, és végül a tetejére kerül a ropogós szalonnából. A krumpli mellett egyéb zöldségek is főnek a fazékban.
Hozzávalók 6 személyre
75 dkg krumpli
8 szelet bacon
3 babérlevél
2 zellerszár
2 gerezd fokhagyma
2 dl tejszín
1 l alaplé
1 hagyma
1 sárgarépa
1 csokor petrezselyem
0.5 kávéskanál szerecsendió
só
bors
olaj
Elkészítés:
A hozzávalókat készítsd elő: a hagymát. a krumplit és a sárgarépát tisztítsd meg és kockázd fel, a zellerszárat vágd karikákra. A fokhagymát aprítsd fel.
A bacont kockázd fel, és egy lábosban pirítsd le. A megpirult szalonnát szedd ki és tartsd melegen.
A visszamaradt zsiradékhoz adj még egy kevés olajat, és dobd rá a hagymát. Párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, a répát és a zellerszárat. Pirítsd néhány percig, így jobban kijönnek az ízei, majd add hozzá a krumplit és, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a babérlevelet, és főzd nagyjából fél órát, amíg minden megpuhul. Ekkor tépkedd bele a petrezselymet, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálald a kisült baconkockákkal.
0 Megjegyzések