Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű burgonyakrémleves ropogós baconnel: megáll benne a kanál


A selymes burgonyakrémleveshez nagyon jól megy a bacon füstös íze.


A krémlevesek gyorsan elkészülnek, olcsók, és ugyanazzal a technikával sokféle változatban készíthetők el. Ebben a receptben egy sűrű burgonyakrémlevessel ismerkedhetsz meg, amely baconös alappal indít, és végül a tetejére kerül a ropogós szalonnából. A krumpli mellett egyéb zöldségek is főnek a fazékban.

Hozzávalók 6 személyre

    75 dkg krumpli
    8 szelet bacon
    3 babérlevél
    2 zellerszár
    2 gerezd fokhagyma
    2 dl tejszín
    1 l alaplé
    1 hagyma
    1 sárgarépa
    1 csokor petrezselyem
    0.5 kávéskanál szerecsendió
    só
    bors
    olaj

Elkészítés:

A hozzávalókat készítsd elő: a hagymát. a krumplit és a sárgarépát tisztítsd meg és kockázd fel, a zellerszárat vágd karikákra. A fokhagymát aprítsd fel.

A bacont kockázd fel, és egy lábosban pirítsd le. A megpirult szalonnát szedd ki és tartsd melegen.

A visszamaradt zsiradékhoz adj még egy kevés olajat, és dobd rá a hagymát. Párold üvegesre, majd add hozzá a fokhagymát, a répát és a zellerszárat. Pirítsd néhány percig, így jobban kijönnek az ízei, majd add hozzá a krumplit és, és öntsd fel az alaplével. Szórd meg sóval, borssal, szerecsendióval, add hozzá a babérlevelet, és főzd nagyjából fél órát, amíg minden megpuhul. Ekkor tépkedd bele a petrezselymet, és pürésítsd botmixerrel vagy turmixgépben. Öntsd vissza a lábosba, add hozzá a tejszínt, és forrald össze. Tálald a kisült baconkockákkal.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések